2017

Tipskuponen i Folketidende for sportsåret 2017. Her er jeg med (nr. 16) og der skal tipses på hvilken placering jeg opnår ved VM i Mexico til oktober.

Den er svær, men jeg håber, og arbejder på, at det bliver et 1 tal.

Det er ikke nemt at være to steder på en gang, i år skyder jeg med ved Iowa Pro-AM og kan derfor ikke være med ved SPORT 2016, selv om jeg fik en VIP invitation.

Tilbage i USA for at skyde Iowa Pro-AM i weekenden den 7.-8. jan. 2017. Første indestævne i 2017 og første gang jeg skal skyde dette stævne, hvor rigtig mange at de amerikanske top skytter deltager. Her gælder om først at skyde 60 pile i "den store 10er". Det klarede jeg, sammen med 17 andre skytter. Anden dagen skød vi 30 pile efter "lille 10er" og her havde jeg nogle dårlige skud og blev med 686 point nr. 9. Dave Cousins fra USA vandt med 689 point. Tæt på og så alligevel ikke.

Se de samlede resultater.

Stort TAK for støtten

 

Folketidende skrev.

Under overskriften "Europamester bliver ambassadør" skrev Folketidende om min nye sponsoraftale med Guldborgsund Kommune. Jeg har indgået en sponsoraftale med Guldborgsund Kommune for 2017, hvor de betaler 50.000,- kr. for et sponsorat og hvor jeg så skal være kommunens ambassadør når jeg er til diverse stævner og deltage i forskellige kommunale events. Spændende aftale og dejligt at Guldborgsund Kommune anerkender mit sportslige niveau og at de kan se, at de kan bruge mig i deres markedsføring.

Jeg vandt GULDfinalen ved World Cup i Nimes!

Matchen

kan ses på

You Tube.

Se finalen

fra 1:39:20

Weekenden den 21.-22. jan. 2017 var jeg i Nimes for at skyde World Cup 3, som er Europas største stævne!

Alt startede rigtig godt og med 264 konkurrenter i min klasse, var der konkurrence om de 32 pladser i finalen. Med meget stabil skydning skød jeg 598 point, ud af 600, og endte på en delt 1. plads sammen med Mike Schloesser.

Så startede de spændende matcher fra 1/16 dels finalen, men i dette felt af topskytter er der ikke nogen nemme matcher, så ved hver eneste match var det med at have 100% focus og det havde jeg!

Jeg vandt alle mine matcher incl. GULDfinalen.

Mest spændende var semifinalen imod Dave Cousins fra USA for her måtte der en ekstra pil til for at finde en vinder. Min var ½ cm. tættest midten og jeg vandt.

Med sejren er jeg nu også sikker på at være med i World Cup finalen i Las Vegas, fedt.

Se kvalifikations resultatet.

Se finale resultatet.

 

Pressen skrev.

Efter de 3 første World Cup rangerer jeg som nr. 1 og nu helt sikker på, at deltage i World Cup finalen i Las Vegas lørdag den 11. feb. 2017.

Lancaster, USA den 27.-29. jan. 2017. Efter skuffelsen sidste år, hvor en snestorm ødelagde stævnets afvikling var jeg på toppen i år.

I kvalifikationen kørte det hele for mig. Efter 30 pile fuldt hus og med kun en enkelt "misser" i de sidste 30 pile blev jeg nr. 1 i kvalifikationen. De første 64 skytter gik videre, så min første finale var imod nr. 64, Nathan Brooks fra USA, i øvrigt min tidligere PSE Team kammerat. Jeg vandt matchen, men men tabte så 1/16 dels finalen og jeg var ude, inden de rigtig sjove finaler kom i gang.

ØV men sådan er sport, for ingen vinder hver gang. Jeg tog tilbage til Mexico for at træne videre frem imod verdens største indendørs stævne i Las Vegas.

 

Se de samlede resultater. Pressen skrev.

Lørdag den 11. feb. 2017, midt under The Vegas Shoot, skød jeg World Cup finalen. Efter at have vunder World Cup i Marokko, Frankrig og nu også i USA, var jeg seedet 1. Jeg lagde også godt ud ved at vinde min 1/8 dels finale. I kvartfinalen imod en skytte fra USA, skød vi begge 150 point, som de eneste i kvartfinalen. I shoot off skød jeg en god 10er, men han skød sin pil lige i centrum og jeg var ude. ØV, øv for efter to dage hvor jeg næsten kun har skudt 10er og så alligevel tabe med maximun point er en underlig fornemmelse.

 

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultatet.

2. plads ved The Vegas Shoot 2017!

For 4. år i træk skød jeg "The Vagas Shoot" i Las Vegas, USA den 10.-12. feb. 2017. Her gælder det om at skyde 3x 30 pile i den store 10er, for at have en chance foor at komme i shoot off finalen. Det gjorde jeg! 900 point og endda med 88x som er i den mindste 10er. 88x er ny rekord ved The Vegas Shoot og derfor sluttede jeg som nr. 1 i kvalifikationen. Ved shoot off var vi 16 skytter, der skød 3 pile i en runde og dem der ikke skød fuldt hus røg ud. Efter 4 runder var vi kun 3 tilbage og mange af verdens bedste skytter var røget ud. 5. runde en mere røg ud. I 6. runde var der kun Mike Schloesser og mig tilbage og han førte 30-20 inden min sidste pil, som desværre røg ud i en 9er. Øv men sådan er det og jeg kommer igen til næste år.

Se slut resultatet.

 

Pressen skrev.

Se shoot off fra 58:00

Fre- og lørdag den 17.-18. feb. 2017 var jeg en tur udendørs til 3D stævnet ASA Pro/AM i Foley, USA, men når det er i nærheden af Florida er vejret ikke noget problem. For et halvt år siden var jeg til mit første ASA stævne og der blev jeg nr. 30. Jeg har lært en del om 3D skydning siden, så det skulle gerne blive bedre denne gang. Efter første dagen var jeg nr. 8 og efter anden dagen endte jeg på en samlet 9. plads. Det er jeg rigtig godt tilfreds med også selv om jeg ikke blev blandt de første 5 skytter der gik videre til finalen. Efter som jeg slog mange af de kendte og dygtige amerikanske 3D skytter, er jeg sikker på at jeg nok skal komme på podiet en dag!

Se de samlede resultater. Pressen skrev.

 

Samtale med Greg Poole fra Bow Junky

SM blev afviklet søndag den 26. feb. 2017 i Lyngby hallerne

Indledende skydning blev til en førsteplads med 593 point, 2 point mere end landsholdskammeraten Martin Damsbo. I finaleskydningen var mine resultater helt i top:

 

Kvartfinalen imod Thomas Gormsen 149-142

Semifinalen imod Sune Rasmussen 149-146

Guldfinalen imod Martin Damsbo 149-144

og jeg var ny sjællandsmester 2017.

DANMARKSMESTER INDENDØRS 2017.

 

I weekenden den 4.-5. marts 2017 var jeg tilbage i Danmark for bl.a. at skyde DM inde i Taastrup. Efter vi havde skudt kvalifikationen lå jeg nr. 595 point, 3 point foran Damsbo.

Se kvalifikations resultatet. Se medalje resultatet

 

Pressen skrev.

Lørdag fortsatte vi med 1/16 dels finaler som jeg vandt 150-144 og 1/8 dels finalen vandt jeg med 149-140. Søndag var vi igen klar med flere finaler. I kvartfinalen mødte jeg Jan Bang en match jeg vandt med 146-144. Semifinale imod Andreas Darum, som jeg vandt med 149-146 og endelig GULDfinalen imod Patrick Laursen, hvor jeg tog mig sammen og skød fuldt hus, så jeg kunne modtage en DIF guldmedalje, efter at have vundet 150-147!

 

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultatet. Pressen skrev.

BRONZE ved EM!

Europamesterskaberne indendørs 2017, blev afholdt fra onsdag den 8. til søndag den 12. marts 2017. For to år siden blev det til en sølvmedalje individuelt og bronze for hold, så der er noget at leve op til. Tingene flaskede sig også ok ved kvalifikationsskydningen, hvor jeg skød 594 point og blev seedet 5. Desværre betød denne seedning at jeg kom i samme finalelag som Mike og Damsbo. Det blev til tre meget tætte matcher inden jeg stod i bronze finalen imod Ivan Markes fra Koratien. 1/8 dels finalen vandt jeg kun med en enkelt 148-147. Kvartfinalen imod Martin Damsbo endte lige 148-148, men jeg vandt på shoot off. Semifinalen imod Mike Schloesser blev også tæt, men denne gang fik han mig, da jeg igen skød 148, men Mike 149 point. I bronze matchen skød jeg endnu engang 148, men da Ivan kun skød 147, blev bronzemedaljen min!

I holdskydningen gik det ikke vores vej. I kvartfinalen mødte vi Rusland, men denne gang fik de os, vi tabte på shoot off med 30-29 og vi var ude.

Se kvalifikations resultatet.

Se finale resultatet.

 

Se finale resultatet for hold.

 

Pressen skrev. Se BRONZEfinalen fra 34:00

Nr. 2 ved US Nationals 2017!

Se det samlede resultatet.

 

Pressen skrev.

Se shoot off finalen her:

USA Nationals, det åbne amerikanske indendørs mesterskab, blev skudt i weekenden den 18.-19. marts 2017. For et år siden vandt jeg mesterskabet, hvilket var noget af det største jeg havde vundet og vinde det to år i træk turde jeg ikke håbe på. Kvalifikationen over 120 pile gik ellers helt efter planen: 600 point og 120 Xer, fuldt hus. Vi var 15 skytter tilbage til shoot off.

1. runde: 1 røg ud.

2. runde: 11 røg ud!

Her skulle skydes inside out, og jeg var stadig med.

3. runde: 1 røg ud og Steve Andersson og jeg var tilbage.

4. runde: Jeg tabte til Steve, men er meget stolt over denne 2. plads, ved et af de største indendørsstævner i verden. Når et så stort stævne afvikles i USA, er der altid mange rigtig gode compound skytter med, ja alle amerikanske topskytter stiller op, samt en del ikke amerikanerer.

Torsdag den 30. marts til søndag den 2. april 2017 deltog jeg i årets første udendørsstævne. Igen i år var det Versus MX i Mexico. Der har ikke været meget tid til udendørstræning, så jeg måtte justerer min bue undervejs, hvilket betød en 3. plads i kvalen med 707 point. Derefter blev der skudt gruppe matcher og da vi skulle gå fra 12 skytter til 4 skytter, blev jeg desværre skudt ud, så jeg endte på en samlet

5. plads. Det var ok og jeg skal nok få en god udendørs sæson!

 

Se kvalifikations resultatet.

Indtil semifinalerne skød vi face2face gruppe matcher, så der bliver skudt rigtig mange matcher. Hvis man skød 150 i en match (max.), udløste det 20$. Jeg gjorde det to gange.

Fredag og lørdag den 7.-8. april 2017 var jeg tilbage i USA for endnu en gang at skyde ASA 3D stævne. Denne gang var det i Paris, Texas. Jeg syntes at jeg er ved at få styr på 3D skydningen, men det jeg skal træne mere på er, hvor jeg skal ramme dyret, som kan være svært at se på lang afstand. Efter første dagen var jeg nr. 2 og efter anden dagen nr. 3 og var dermed i finalen for første gang. I finalen skød de 5 bedste op til 6 dyr og da den var skudt kunne jeg noterer en 4. plads, hvilket jeg er godt tilfreds med!

 

Se de samlede resultater.

Pressen skrev.

Se finalen der blev skudt i meget kraftig vind.

Vinder af

Mexico Grand Prix.

 

Fra den 17. til den 22. april 2017 var jeg i Monterrey, Mexico for at skyde det sydamerikanske Grand Prix. Det var fedt at kunne træne og skyde stævne i 28o varme og det gik også godt. Efter kvalifikationen var jeg nr. 2, efter Mike Schloesser, med 711 point. Jeg startede i 1/16 dels finalen og med høje scorer vandt jeg alle matcherne til og med semifinalen. I GULDfinalen var jeg igen oppe imod Mike, men denne gang var der ingen tvivl om resultatet. Jeg skød kun en enkelt 9er så resultatet blev 149-145 point og guldmedaljen blev min!

 

Se kvalifikations resultatet.

Se finale resultaterne

 

Pressen skrev.

 

Se indslag på TV-Øst HER.

Fra den 28. til den 30. april 2017 var jeg tilbage i Yankton, USA hvor jeg i 2015 blev udendørs junior verdensmester. Denne gang var det indendørs til First Dakota Classic, men på lange afstande: 40, 50 og 60 yards. Selv om det er lang tid siden jeg har skudt et stævne på forskellige afstande gik kvalifikationen ok. Jeg skød 595 point (max 600) og blev nr. 15. Derefter skød vi vind eller forsvind finaler. Der blev skudt høje scorer, max 150, da vi skød indendørs og mine finale resultater blev:

149-149 vandt på shoot off. 148-146. 150-148. semifinale 148-148 som jeg tabte på shoot off. I bronzematchen var det igen Mike Schloesser fra Holland jeg var oppe imod, men med fuldt hus igen vandt jeg 150-149. Bronze medaljen blev min og endnu engang endte jeg på podiet.

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultatet.

 

Pressen skrev.

 

Se finalerne HER.

Bronzematchen starter ved 51:50

I weekenden den 5. til 7. maj 2017 var det igen 3D skydning og denne gang i Redding, Californien. Det er verdens største 3D stævne med kendt afstand til dyret, her deltager over 1600 skytter. I min klasse var "alle de store" og med en 8. plads fra sidste år skulle jeg være skarp, for at forbedre den placering. Jeg var godt skydende, så jeg lå i toppen både dag 1 og 2. Efter 3. dagen var vi 3 skytter der havde samme point i toppen, så hele stævnet skulle afgøres på shoot off. En pil tættest midten, på et dyr der stop på 80 meter. Desværre var det mig der skød længst fra midten, men en

3. plads i Redding er absolut et topresultat, i bue verdenen. Sideløbende skydes der også hold skydning, hvor jeg var sammen med en amerikaner. Perfekt par, for når jeg havde et dårligt skud havde han et godt, så det betød at vi vandt hold skydningen, uden shoot off.

En bronze- og en guldmedalje, perfekt weekend!

Se individuel resultat.

 

Se hold resultat.

Se shoot of om 1-2-3 placeringen fra 13:00.

Nr. 1 på verdensranglisten.

 

8. maj 2017 kom jeg tilbage som nr. 1 på verdensranglisten.

Fedt nu at jeg nu for anden gang topper verdensranglisten. En placering jeg vil kæmpe for at bevarer.

Pressen skrev om Redding og min placering som nr. 1.

Første udendørs World Cup sejr!

Efter min gode stabile skydning de sidste måneder, var der lagt op til et godt resultat ved årets første udendørs World Cup. I dagene onsdag 17. - lørdag 20. maj 2017, var jeg klar i Shanghai, Kina, men at jeg skulle ende øverst på skamlen havde jeg ikke turde drømme om.

Efter en fornuftig kvalifikation hvor jeg blev nr. 7, startede jeg i 1/16 dels finalen og vandt så den ene finale efter den anden og endte i semifinalen. Igen skød jeg et højt niveau i finalerne, så da jeg stod i GULDfinalen imod Pierre-Julien Deloche fra Frankrig, var jeg helt klar. Det blev en sikker sejr, hvor jeg var foran fra start til slut, hvor jeg kun skød en enkelt 9er. Resultat: 149-143 point.

 

En anden konkurrence ved denne World Cup, var at den herre compound skytte der skød flest 10er under hele stævnet, ville vinde et Longines ur. Uret ja det blev mit, fedt.

 

Med førstepladsen følger mange point, der vil kunne give mig en plads til World Cup finalen i Rom, men vi må se hvad de følgende World Cup giver af resultater.

 

I Mix-hold nåede Sarah Sönnichsen og jeg til GULDfinalen imod Korea. Vi kæmpede godt, men måtte ud i shoot off. Korea skød 20 og vi 18 point, Så det blev til SØLV.

 

I hold sammen med Patrick og Damsbo, gik det ikke så godt. Vi tabte 1/8 dels finalen imod Sydafrika med 226-225 point og blev dermed nr. 9.

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

 

Se mix-hold finale resultatet.

 

Se hold finale resultatet.

 

Pressen skrev.

Se mix-hold finalen

fra 21:25

 

Se min GULDfinale

fra 1:30:50

Efter World Cup sejren i Kina har jeg udbygget min position som

nr. 1 på verdensranglisten, jeg forventer at være øverst i en lang periode!

Lørdag til mandag den 27.-29. maj 2017, deltog jeg for første gang i Conquest Cup i Istanbul, Tyrkiet. Stævnet er et invitationsstævne, hvor vi var 32 topskytter i hver klasse. Alle dagene igennem var der meget vind, hvilket betød at vores scorer generelt var lavere end normalt. Jeg blev nr. 2 med 688 point i kvalifikationen og skød mig frem til semifinalen, som jeg desværre tabte.

Bronzefinalen var imod min landsholdskammerat Martin Damsbo. Igen med meget vind og resultatet blev 142-140 til Martin.

Torsdag den 1, juni 2017 kørte jeg, sammen med min kæreste Aida, til Køge for at skyde aftenstævne. Hyggeligt stævne, men vi var desværre ikke så mange skytter. Vi skød en kvalifikation runde på 72 pile og jeg skød min højeste scorer i år!

712 point ialt, så det blev en rigtig god generalprøve, før næste World Cup i Tyrkiet i næste uge.

 

Se resultatet.

Jeg er stadig godt med i kampen om at blive blandt de 7 der får flest point, til World Cup finalen i Rom til september.

3 ud af 4 World Cup tæller med:

GULD for mix-hold

GULD for hold

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

World Cup 2 i Tyrkiet blev skudt i Antalya fra tirsdag den 6. til lørdag den 10. juni 2017. Stævnet startede helt perfekt, for efter kvalifikationen var jeg nr. 1 med 710 point og dermed direkte til 1/16 dels finalerne. I den finale skød jeg også en god scorer på 148 point, men det samme gjorde min modstander, så vi var ude i shoot off og her var hans pil få millimeter tættere på X-et. ØV allerede ude, men så var der to hold konkurrencer.......

Mix-hold skød jeg sammen med Sarah Sönnichsen og lige som ved World Cup i Kina skød vi os i GULDfinalen, med overbevisende høje scorer. Vi mødte Taiwan og som farvoritter var der noget at leve op til. Vi var foran fra start til slut, så 1. pladsen var ikke i farer på noget tidspunkt og med et slutresultat på 157-150 point var guldet hjemme.

 

Se matchen HER fra 22:15

 

Damsbo, Darum og jeg udgjorde herre holdet og efter kvalen var vi seedet 2, efter USA. Det blev da også os, der efter finalerne stod i GULDfinalen. Vi har mødt USA mange gange og jeg tror at vi har vundet lige mange gange. Matchen var også meget spændende for først var vi foran, så dem, så lige. I den sidste runde var vi skarpe: 59-56 og vi vandt GULDfinalen med 233-230 point.

 

Se matchen HER fra 1:17:00

Se kvalifikations resultatet

 

Se finale resultatet

 

Se mix-hold resultatet

 

Se hold resultatet

 

Pressen skrev

 

Se indslag i TV-Øst

Torsdag den 15. juni 2017 deltog jeg i endnu et aftenstævne i Køge. Selv om det ikke er verdens største stævne, så forsøger jeg at deltage i stævnerne, da det er god træning og får jeg også hilst på de danske skytter.

Jeg skød en god kvalifikation, selv om der var noget der drillede.

710 point og en 1. plads, så er jeg klar til World Cup 3 i USA.

Se kvalifikations resultatet.

SØLVmedalje ved World Cup i USA!

 

World Cup 3 i Salt Lake City, USA fra tirsdag den 20. juni til lørdag den 24. juni 2017, blev både med op og ned ture. Skydningen i hele ugen blev præget at meget vind og meget høje temperaturer, så point niveauet blev generelt ikke så højt, men det er jo ens for alle.

I kvalifikationen blev jeg nr. 5 med 699 point, så jeg gik direkte i 1/16 dels finalen. Derefter skød jeg mix-hold finale med Sarah Sönnichsen. Det gik ikke som vi havde håbet på. Vi var seedet som nr. 1, men tabte kvartfinalen til Italien med 155-148 point og var ude.

Dagen efter var det så sammen med holdet, hvor Damsbo, Darum og jeg mødte Australien i 1/8 dels finalen. Vi fik det aldrig til at kører og tabte med 218-215 point, Øv, øv.

Så kom opturen, for jeg vandt alle mine finaler og var klar til GULDfinalen imod min evige konkurrent Mike Schloesser fra Holland.

Det blev som forventet en meget tæt match mellem verdensranglistens nr. 1 og nr. 2. Matchen bølgede lidt frem og tilbage, så var jeg foran med et point og så var Mike foran med et point, men før de sidste 3 pile stod det lige 118-118.

1. pil i 5. runde, begge en 10er. 2. pil 10 til mig, men 9 til Mike. 3. og afgørende pil, blev en 10er til Mike, så med en 10er ville jeg vinde matchen, men jeg skød en 9er og guldet skulle afgøres på shoot off. En pil nærmest midten. Her skød vi begge en 10er, men da Mike Schloessers pil var 1,5 cm. nærmere midten var sejren hans.

To medaljer i tre World Cup er absolut godkendt.

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultaterne.

 

Se mix-hold finalerne.

 

Se hold finalerne.

 

Pressen skrev.

Se GULDfinalen fra You Tube, hvor jeg vinder sølv.

Fra 1:26:50

Igen i år var jeg ikke hjemme på min fødselsdag, men blev fejret alligevel. Tak til mine holdkammerater for en lækker kage.

Verdensranglisten er opdateret efter World Cup i USA og jeg er stadig på en sikker 1. plads!

World Cup finalen i Rom, er sikret.

 

Min 2. plads i USA, sammen med 1. pladsen i Kina, betød at jeg nu er sikker på at skal skyde med ved World Cup finalen i Rom den 2.-3. sept. 2017. Markeret med et Q

Onsdag den 5. juli 2017 var jeg en tur på "hjemmebane" for at hjælpe til ved Aktiv Sommer, hvor Guldborgsund Kommunes unge har mulighed for at prøve bueskydningens kunst.

Min klub laver 5 samlinger sommeren igennem, hvor jeg kun hjælper til ved denne. Jeg syntes det var sjovt og de fleste unge var meget aktive og interesseret i at lære at skyde. Jeg håber at de unge fik en ekstra oplevelse ved at blive undervist af en verdensetter, samt se ham skyde.

 

Pressen skrev.

Jeg vandt GULD

for andet år i træk!

 

I weekenden den 15.-16. juli 2017 gik det løs i Luxembourg hvor jeg skød Pro Archery Series, 2. afdeling. I 2016 vandt jeg stævnet og skød også flest Xer, så der var noget at leve op til.

Jeg nyder at skyde Pro Archery Series, men desværre kommer jeg kun til at skyde her i Luxembourg, da de andre 3 stævner ligger samtidig med World Cup.

Efter lørdagens skydning var jeg på en delt 1. plads med, ja selvfølgelig, Mike fra Holland, men det var tæt i toppen.

Søndag havde jeg en dag hvor alt lykkes. Jeg var rigtig godt skydende, jeg troede på på mine skud og jeg havde maginalerne på min side. Efter 19 mål ud af 20 havde jeg skudt fuldt hus, så inden sidste mål, som var ekstra svært da det var lang afstand på lille ansigt, følte jeg mig sikker på samlet sejr. På sidste mål skød jeg 5, 5 og en 4er så ikke fuld hus, men det bedste resultat der er skudt på banen her.

Jeg vender tilbage i 2018....

 

Se de samlede resultater.

 

Pressen skrev.

Så fik jeg også prøvet OPA stævnet og det var en oplevelse. I Pittsburgh, USA skød jeg i weekenden den 21. og 22. juli 2017, et 3D stævne der var organiseret af OPA (Organisationen af proff. bueskytter).

 

Foto: BowJunky Media

Efter lørdagens skydning, som var 20 stk. 3D dyr, lå jeg på en delt 20. plads. Der var ikke mange point til toppen, men når der kun skydes én pil pr. dyr kan få point være svære at indhente. Derfor satsede jeg alt på 14 point ringen. 14 point ringen er noget særligt ved dette stævne, hvor stævnet har placeret en orange ring på dyret og rammes den giver det ekstra point, men rammer man ikke den, giver det der imod få point, 5 eller 8 point. Man kan sige at jeg satsede alt og tabte, for jeg endte langt tilbage. For mig er det ikke så afgørende om jeg bliver nr. 20 eller 40, for var min mission lykkes var jeg endt i toppen.

Kommer stævnet igen til næste år, vender jeg tilbage til Pittsburgh med mere erfaring og så må vi se hvordan det går.

Efter World Cup i Salt Lake City i juni måned, var jeg forbi Carbon Express, min pile sponsor, for at teste nyt udstyr og lave PR.

 

Der blev bl.a. lavet denne video hvor jeg taler teknik og skyder med med Dave Cousins.

2 GULDmedaljer ved World Games.

Ved World Games i Wroclaw, Polen lavede jeg et helt fantastisk resultat! I weekenden den 29. og 30. juli 2017 skød jeg mig til to placeringer helt i top, da jeg vandt to guldmedaljer, lavede en Eurpoarekord samt skød sæsonenes bedste kvalifikation. Ved lørdagens kvalifikation skød jeg 716 point og blev nr. 1 blandt, de 24 af verdens bedste compound skytter. Jeg sad over i 1/16 dels finalen og vandt 1/8 dels finalen med 149-147 point. I kvartfinalen mødte jeg Rio Wilde. Han har meget længe været en af verdens bedste bueskytter, så der ventede en stor opgave, men jeg fortsatte min gode skydning og vandt med 150-148 point. Ikke nok med det så er det også ny Europarekord, da jeg lavede hele 11Xer. Fedt!

I mix-hold sammen med Sarah, skød vi os også i semifinalen.

Søndagens mix-finaler gik som ønsket: Først vandt vi over USA, så Mexico og guldet var vores.

Individuelt mødte jeg Peter Elzinger fra Holland i semifinalen, jeg vandt 146-141, så Ebadi fra Iran som jeg vandt over med 146-142 point. Det var en stor oplevelse at deltage i dette stævne som havde over 3500 atleter fra mange forskellige idrætsgrene.

 

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultatet.

Se mix-hold resultatet.

 

Pressen skrev.

Se mix semifinale fra 3:10 Se Stephan guldfinale fra 50:30

Se mix guldfinalen fra 1:03:30 Se derefter medaljeoverrækkelse

Se Stephan semifinale 2:02:20

Se alle resultaterne.

 

Pressen skrev.

Fredag/lørdag den 4.-5. aug. 2017 var jeg en smuttur i Birmingham, USA for at skyde ASA Classic. Det er et 3D dyre stævne og jeg var med første gang sidste år. I 2016 blev jeg nr. 30, men meget er lært siden! Jeg har siden lært meget om 3D skydning og det er da også kun blevet til bedre og bedre resultater. Efter de to dages kvalifikation, over 40 dyr, var jeg på en delt 1. plads. De bedste 5 skytter skød finale og efter den var vi to på første pladsen. Shoot off skulle afgører stævnet og desværre skød jeg kun en 8er imod Jeremy Elliott fra USA, der skød en 10er. SØLVmedaljen var hjemme, men det var tæt på mere, så måske næste gang.....?

Se shoot down finalen

fra ASA Classic 2017

fra BowJunky Media Face Book HER.

3 medalje i Berlin, så bliver det vist ikke bedre!

Onsdag den 9. aug. til lørdag den 12. aug. 2017 skød jeg World Cup i Berlin. Det er første gang vi er i Berlin, men ikke sidste. Det var 4. afdeling af World Cup serien og jeg havde allerede kvalificeret mig til World Cup finalen. Jeg gik naturligvis efter endnu et godt resultat og det fik jeg! Efter kvalifikationen var jeg nr. 2 med 710 point. Finalerne blev nærmest ubeskrivelige med scorer på 150, 149, 149 og 150 point. Desværre gik jeg ned i guldfinalen som jeg tabte med 146-141 point. Guldfinalen for hold imod USA blev meget spændende. Vi endte lige og i shoot off skød begge hold 30, men desværre havde USA en pil nærmest midten, så sølv. I mix-hold sammen med Tanja vandt jeg bronze, så 3 medaljer ved en World Cup er mere end godkendt. Med sølv individuelt er jeg seedet 1 til World Cup finalen, hvor jeg skal møde en italiener. I 2017 var et af mine største mål at komme til World Cup finalen i Rom, det er stort for mig for første gang at være med (men ikke sidste).

Se guldfinalen for hold HER fra 1:19:00.

 

Se bronzefinalen for mix hold HER fra 3:00.

 

Se guldfinalen individuelt HER fra 1:22:45.

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

 

Se mix-hold resultatet.

 

Se hold resultatet.

 

Pressen skrev.

Fredag den 18. aug. 2017 var jeg forbi Køge Bueskyttelaug for at skyde aftenstævne, med efterfølgende fællesspisning. Selv om der kom lidt regn i løbet af aftenen, blev det til et godt resultat. Vi skød kvalifikation uden finaler og jeg skød 714 point (max 720), hvor jeg efter de første 36 pile havde skudt fem 9er. I anden runde skød jeg kun én 9er, hvilket jeg ikke kan huske at jeg har gjort før!

Fedt at skyde så godt op til to store stævner: Danmarksmesterskaberne og World Cup finalen.

 

Se resultatet.

Pressen skrev.

SØLV ved Danmarksmesterskaberne i Køge den 26.-27. august 2017. Jeg gik efter at blive danmarksmester igen i år, så naturligvis er jeg en smule skuffet over 2. pladsen. Faktisk skød jeg ok. I kvalifikationen skød jeg 713 point og i mine finaler (max 150) blev det til 150, 148, 148 og kun 143 i guldfinalen, men da Andreas Darum også kun skød 143 blev matchen afgjort på shoot off. Vi skød begge en 9er men hans var tættest midten. Det var fedt at få vist flaget på en dansk skydebane og få snakket med de danske bueskytter.

Se finalen på FaceBook

fra 30:30.

Se kvalifikations resultatet.

Se finale resultatet.

 

Pressen skrev.

World Cup Finalen i Rom den 2. sept. 2017

 

SØLV individuelt

 

GULD mix-hold

 

LONGINES ur

Efter de 4 World Cup var jeg på en sikker 1. plads og dermed seedet 1. Jeg skulle derfor møde nr. 8 i kvartfinalen og nr. 8 er altid en skytte fra værtslandet. Selv om Federico Pagnoni havde mange tilskurer på sin side fik jeg en sikker sejr på 149-143 point.

Semifinalen blev en revancematch fra Berlin, for det var tyrken Demir Elmaagacli jeg skulle møde, ham jeg tabte til ved World Cuppen i Berlin. Denne gang blev rollerne byttet om, for jeg vandt endnu sikker sejr på 147-140 point.

Amerikaneren Braden Gellenthien var også nået til GULDfinalen. Braden har været i 6 World Cup finaler og været på podiet hver gang. Denne gang kom han igen øverst på skamlen. Jeg tabte med 148-145 point, men er på ingen måde utilfreds med SØLVmedaljen.

Jeg har nået et af mine store mål i 2017, nemlig at komme i denne finale og jeg vil gøre alt for at komme igen til næste år.

 

Se finale resultatet. Pressen skrev.

 

Se finalerne på You Tube. Første finale fra 49:00

Som 1. seedet mix-hold efter de 4 World Cup, skulle Sarah Sönnichsen og jeg skyde GULDfinale imod Italien. Det var den eneste mix-hold finale. Vi havde chancen for at vinde GULD for 3. år i træk ved World Cup finalen. Det blev ikke Italien der kunne stoppe os, for med en sejr på 155-146 point kom vi endnu engang øverst på skamlen.

 

Se finale resultatet.

 

Se finalen på You Tube fra 2:04:30.

En anden konkurrance jeg også gik efter var kampen om et lækkert LONGINES ur og 5.000 CHF. Præmien gik til den skytte der havde skudt flest 10er ved alle World Cup samt finalen. Jeg lå nr. 1 inden skydningen i Rom og var sikker på at vinde, hvis jeg vandt kvartfinalen. Jeg vandt, så ur og check blev mit.

 

Se det samlede resultat.

Lørdag den 9. sept. 2017 blev der holdt "Foreningernes dag" i Nykøbing F.

Hele bymidten var fyldt op med 72 foreninger der viste deres forening frem. Sammen med Nykøbing F. Bueskyttelaug stod jeg klar til at vise hvordan en bue skal håndteres.

Det blev desværre en meget våd omgang, med næsten konstant regn, men der kom alligevel en del forbi der fik prøvet at skyde. Undervejs viste jeg også hvordan man skyder med compound bue og især de unge blev glade for en autograf og et blillede sammen med en verdensmester.

Vinder af

TX SHOOTOUT

i Texas!

 

I weekenden den den 23.-24. sept. 2017 var jeg i USA for at skyde et amerikansk udtagelsesstævne. Alle de gode amerikanske compound skytter deltog.

Med alle de amerikanske herre compound skytterne på deltagerlisten, var der lagt op til et meget spændende stævne.

Det var det sidste stævne for dem, hvor de kunne skyde om rangliste point, for at komme på landsholdet i 2018 og jeg ville skyde for at få god stævnetræning, her 3 uger før VM i Mexico City.

Det blev rigtig god træning med flere spændende matcher. I kvalifikationen skød jeg en rigtig god første runde, så ekspermenterede jeg lidt og skød en ikke så god anden runde, så jeg samlet set blev nr. 6 med 701 point.

 

I finalerne skød jeg 148 - 146 - 147 og i semifinalen 149 point.

I GULDfinalen stod jeg, lige som ved World Cup finalen i Rom, overfor amerikanske Braden Gallenthien. Jeg kom foran med 2 point allerede efter 3 pile og da jeg kun skød en enkelt 9er i hele finalen, blev jeg en sikker vinder af guldmedaljen, æren og en check på 1.700$.

 

Med denne sejr i bagagen ser jeg frem til VM, hvor jeg vil gøre mit bedste for at lave et godt resultat.

 

Se alle resultaterne.

Kvalifikationen side 6, rankning side 17 og finaler side 50.

 

Pressen skrev.