2012

Lørdag den 29. dec. 2012 blev det offentliggjort hvem der skulle modtage Nordeas idrætstalentpris 2012. Som sidste år blev jeg igen modtager af prisen og de 15.000,- kr. der følger med. At det netop er mig der skal modtage prisen, er med udgangspunkt i mine to guldmedaljer ved EM, men oven i det er jeg også den der har fået flest stemmer, så tak til alle der har stemt på mig. Det kan ikke

beskrives hvor fantastisk det er for mig, at modtage en så stor anerkendelse efter et forrygende sportsår. Prisen får jeg overrakt, ved en sammenkomst i Nordeas lokaler den 31. januar 2013.

Årets idrætstalent på Lolland-Falster 2012!

Folketidendes store artikel om idrætstalentprisen.

Omtale af EM var med i Folketidendes årskavalkade.

 

Fredag den 14. til søndag den 16. dec. 2012 var jeg for første gang til Berlin Open. Stævnet har udviklet sig til et stort internationalt stævne med mange af Europas topskytter. Sikke en tur! Indledende skød jer 593 point. Aldrig har jeg skudt så godt og det er da også ny danmarksrekord både for kadet og junior. Damsbo og Pagni skød det samme og vi delte andenpladsen. Vi startede med 1/16 dels finalerne. Jeg måtte ud i en spændende shoot off før jeg var parat til 1/8 dels finalen. Herefter gik det godt og jeg stod senere i guldfinalen imod verdensranglistens nr. 6, Pagni fra Italien. Guldkampen blev lidt spændende for selv om jeg var bagud 4-0 endte kampen 6-4,  men desværre til Pagni. Jeg havde håbet på at fornuftigt resultat ved stævnet og havde aldrig turde håbe på sølv og en præmiesum på 1000,- Euro, så at tabe til en af verdens bedste senior skytter kan jeg leve med!


Se masser af billeder fra stævnet HER.

Se indledende resultater.

Se min skydeseddel.

Folketidende skrev.

Se finale resultaterne.

Se hele finalen på YouTube

På forsiden af  World Archery´s hjemmeside skrev de:

Over 450 archers showed up at the third Berlin Open held this past weekend. Archers came mostly from the European continent but even from “the other side of the world” like Korea and Australia.

Compound Men

In this class we saw two men who had been in many finals through the years. World Cup star Sergio PAGNI (ITA) and his opponent from Denmark, rising star Stephan HANSEN. The more experienced Italian opened the match with a maximum 30 against 29 for Stephan HANSEN (2-0). Sergio PAGNI also won the second set taking the match to a four point lead. By then Stephan HANSEN overcame his nerves and won the third set bringing it to 4-2. Both men tied in the next two sets giving Sergio PAGNI the two additional points needed to take the gold medal and another nudge on his belt. The third spot went to European indoor champion Ruben BLEYENDAAL from the Netherlands. He defeated his Dutch teammate Sander DOLDERMAN by 6-2.

Dean ALBERGA / World Archery Communication

Lør- og søndag den 8-9. dec. 2012 deltog jeg i træning med hollænderen Peter Elzinga. Det var kraftcentert i Køge der havde indbudt og selvfølgelig skulle jeg være med. Elzinga er en af verdens bedste compound skytter, så han kunne sagtens lære min "et eller andet".

Torsdag den 6. dec. 2012 var der prisuddeling på Guldborgsund Rådhus. Jeg skulle modtage hæder for mit DM og to gange EM guld, men ikke nok med det, så var overraskelsen stor, da jeg blev kaldt op for at modtage prisen for

"Årets Idrætspræstation 2012"

Jeg fik prisen for mine internationale resultater ved EM og Junior Cup. Med prisen fulgte et diplom og en check på 5.000,- kr.

Folketidende skrev.

Lørdag den 1. dec. 2012 var jeg på hjemmebane, for stævnet Las Nykøbing 2012 blev afviklet i Nykøbing F. Hallen og med stor succes! Indledende stød vi 90 pile og mit resultat blev 883 point, en delt 3. plads. Herefter gik vi over til shoot down og efter 5 runder, hvor der blev skudt efter recurve 10ér var der kun Damsbo, Patrick og jeg tilbage. Vi skulle så skyde efter compound 10ér og efter tre runder var medaljerne fordelt: Martin guld med 30 point, jeg vandt sølv med 29 point og Patrick bronze med 28 point. Rigtigt fedt at jeg er kommet så godt igang med indesæsonen!

Se alle indledende resultater. Se shoot down resultaterne.

Pressen skrev inden skævnet ogefter stævnet.

Vinderfoto er taget af Leon Rasmussen, se flere foto HER.

Syntes du at jeg fortjener at modtage ?

"Nordea-Fondens Talentidrætspris på Lolland-Falster" 2012, så klik HER og se hvordan du kan indstille mig.

Se alle resultaterne.

Søndag den 25. nov. 2012 var jeg til stævne i Vejle. Efter 6 uger med den ene fod i gips var det fedt at skyde stævne igen. Jeg skød 582 point og vandt juniorrækken foran Claus. Sammenlagt med seniorerne blev jeg nr. 5, så det er en god begyndelse på indesæsonen.

Presen skrev.

NY SPONSOR.

NY SPONSOR. Fra 15. nov. 2012 til 31. dec. 2013 vil Tømrer & Snedkermester Philip Pilemand støtte mig økonomisk i mine bestræbelser på at opnå endnu nogle gode resultater i 2013. Tak for støtten til Philip Pilemand.

Den 8. nov. 2012:

Artikel i Folketidende om mine fremtidsplaner. Læs HER

Jeg har indgået en sponsorkontrakt med Sure-Loc for 2013. Jeg har i mange år skudt med Sure-Loc sigte og får nu en bedre mulighed for at afprøve Sure-Loc´s forskellige sigte.

NY SPONSOR. Fra 1. nov. 2012 til 31. okt. 2013 har jeg fået en sponsoraftale med Carter, som laver nogle af verdens bedste releaser. Carter hjælper mig med udstyr, så jeg altid har den mest optimale release.

Den 1. nov. 2012: Det blev ikke mig der fik Toms Guld Barre Prisen 2012. Jeg var med i opløbet, hvilket jeg er stolt over.

Toms Guld Barre Prisen 2012. Jeg er nomineret til denne pris, men er oppe imod stærke konkurrenter. Derfor har jeg brug for din stemme, så klik HER og find afstemningen på Facebook. Afstemningen slutter den 15. oktober, så skynd dig.

Nr. 2 på ranglisten ude 2012!

Der er mange mål at forfølge og et af dem er at forbedre min placering på ranglisten hvert år. I år endte jeg som nr. 2, kun overgået af Martin Damsbo, så det bliver svært at forbedre til næste år.

Se ranglisten HER.

Lør- og søndag den 25.-26. aug. 2012 var det så danmarksmesterskabet for ungdom, der skulle være afslutning på ude sæsonen. Mesterskabet var i Aalborg og jeg blev dansk mester! Min indledende skydning endte på 698 point, tangering af DM rekord, og jeg blev nr. et.

Ved søndagens finaler startede jeg i semifinalen, som jeg vandt over Andreas Leth med 146-132. I guldfinalen mødte jeg Rene  Kristiansen. Med en sejr på 148-143 point var guldmedaljen hjemme!

Se alle resultaterne.

Pressen skrev.

Danmarksmester!

NY SPONSOR. Fra 15. aug. 2012 sponsorer Leica udstyr til mig i form af et Leica APO-6 5 teleskop. Dejligt at Leica vil være med til at udstyrer mig med det bedste af det bedste.

Lør- og søndag den 18.-19. aug. 2012 deltog jeg i Danmarksmesterskaberne for senior. Lad mig sige det med det samme, at det er mit bedste resultat ved et dansk mesterskab! Efter 72 pile ved indledende skydning blev jeg nr. 3 med 698 point, hvilket også er ny dansk FITA kadet rekord. Ved søndagens finaler startede jeg i 1/8 dels finalen, som jeg vandt over Jan Bang. I 1/4 finale mødte jeg Torben, som jeg også slog. Sådan gik det ikke i semifinalen, for den tabte jeg til Patrick. Min gode skydning kom tilbage i bronze kampen mod Mads Knudsen, som jeg vandt 147-146.

Bronzemedalje ved senior DM var hjemme!

Se indledende resultater.

Se finale resultaterne.

Pressen skrev.

Se indslag i TV2 øst, sporten.

Søndag den 5. aug. 2012 skød jeg med ved Danage Cup i Middelfart. Med 28 compoundskytter og på 70 meter, var der lagt op til spændende skydning. Indledende gik rigtigt fint: 698 point, personlig rekord og førsteplads! I finalerne tabte jeg semifinalen, men vandt bronzekampen over en tysker.

Alle tre medaljevindere skyder med PSE!

Se indledende resultater. Finale resultater. Pressen skrev.

Fornyelse af sponsoraftale med Montage Gruppen. Umiddelbart efter det flotte EM resultat meddelte Montage Gruppen, at de vil yde mig økonomisk støtte i endnu et år frem. Mange tak!

To guldmedaljer ved EM

Lørdag den 7. juli 2012 blev endnu en stor dag for mig! Først guldmedalje i mix-hold sammen med Sarah. Derefter GULD individuelt, efter sejr over Christos Aerikos fra Grækenland.

Se de sidste tre pile i finalen HER (det tager ca. et min. af få forbindelse)

Kan det blive større end at være regerende Verdens- og Europamester?

EM startede tirsdag den 3. juli hvor vi skød indledende runde. Jeg vandt min klasse ved at skyde 688 point, fire point mere end nr. to. Onsdag var det individuelle finaler hvor jeg gik hele vejen, så jeg var klar til guldfinalen på Slotsbryggen i Nykøbing. Torsdag skød vi holdfinale, men det blev noget af en nedtur. Vi tabte semifinalen, men ikke nok med det så tabte vi også bronzefinalen bl.a. fordi jeg lavede en fejl. Fredag skød jeg mix-hold finaler sammen med Sarah. Vi var så godt skydende at vi lavede ny Verdens- og Europarekord, både i kadet og junior rækken, ved at skyde 158 point (max 160). Faktisk er det også en tangering af Europarekorden for senior, så var vi også klar til guldfinalen på Slotsbryggen.

Det er helt fantastisk at mine forberedelser lykkes så perfekt, at jeg ligesom i Polen ved VM, kan toppe på det helt rigtige tidspunkt. En uge som denne, med de resultater, ja så glemmer jeg alle de mange træningstimer der er brugt og får lyst til at fortsætte i samme høje niveau.

Se alle resultaterne (jeg skyder Compound Cadet Men)

Folketidendes omtale stævnet igennem.

Ugeavisen skrev.

Fritids Nyt skrev.

Guldborgsund Avis skrev.

Link til TV2 øst, nyhedsindslag lørdag den 7. juli.

Folketidendes omtale inden stævnestart.

Ugeavisens omtale inden stævnestart.

Se vores skydeseddel i mix-hold der er ny Verdensrekord.

Samlet Junior Cup Vinder!

Tirsdag den 3. juli 2012 hvor vi skød indledende ved EM, var også anden afdeling af Junior Cup. Jeg vandt første Junior Cup i Kroatien og jeg vandt også indledende skydning ved EM, derfor var jeg en sikker vinder af den samlede Junior Cup, for anden gang i træk!

Se de samlede resultater.

Lørdag den 16. juni 2012 lavede vi opvisning og reklame for EM. Sarah og jeg skød en 15-pil kamp i pausen for tilskurerne i fodbold-kampen mellem LFA og Varde, kunne se hvad der venter i uge 27. Lykkebæk var kommentator og de ca. 300 tilskurere fulgte og hæppede med i kampen. En sjov oplevelse.

Søndag den 10. juni 2012 blev jeg Sjællandsmester i FITA compound klassen. Mesterskabet blev afholdt i Køge, i kraftig vind og regn, og efter indledende skydning var der finaler hvor alle compound skytter blev slået sammen. I finale-skydningen gik jeg hele vejen og endte med at stå i finalen imod Claus Frantzen. Jeg vandt finalen og er nu klar til at satse 100% på træning frem imod EM.

Pressen skrev.

Lørdag den 2. juni 2012 var jeg til det sidste iagttagelsesstævne inden EM. Som om at den blæst og regn vi skød i ikke var nok, så gik mit lup op midt i optræk, hvilket gav en misser. Indledende resultat blev en 4. plads med 673 point, men så fik jeg revance i finalerne, hvor jeg først vandt over Mads, tabte så til Damsbo med et enkelt point i semifinalen, men skød så en 3. plads hjem ved at vinde over Claus.

Se indledende resultater.

Se finale resultaterne.

Yes, udtaget til EM!

Pressen skrev.

Efter skydningen udtog Kasper, ungdomstræneren, skytterne til EM og her var jeg med, fedt! Så nu kan jeg følge min træningsplan, med Sjællandsmesterskaberne på søndag, træningssamling ugen efter og masser af træning.

Torsdag den 31. maj 2012 var jeg en tur på Rådhuset, hvor jeg sammen med over 50 andre Danmarksmestre blev hædret. Jeg har prøvet det en del gange før, men at blive hædret for sine præstationer, kan man vel ikke få nok af. Jeg blev hædret for mit indendørs DM. Det var nogle hyggelige timer med taler, gaver og spisning.

Pressen skrev.

Søndag den 20. maj 2012 gik turen til Hillerød. Vi var 13 compound skytter der skulle kæmpe om guldet. Mit indledende resultat var helt i top, 697 point som er tangering af min danmarksrekord og 8 point mere end nr. to, Christopher Rönnow! Desværre kunne jeg ikke fortsætte på samme høje niveau og blev derfor slået af Joachim i kvartfinalen.

Se de indledende resultater.

Pressen skrev.

En bronze- og en guldmedalje vandt jeg ved Junior Cup i Kroatien! Ud over det fantastisk gode vejr blev det også til en masse god skydning fra alle 11 danske ungdomsskytter. Indledende skydning vandt jeg med 689 point, syv point foran nr. to. I finaleskydningen fandt jeg ikke det højeste niveau frem, så jeg måtte se mig slået i semifinalen af Mario Vavro fra Kroatien. I bronzekampen mødte jeg Luka Stosevski fra Slovenien. Jeg vandt kampen og bronzemedaljen med 144-142 point. Sammen med Sarah Sönnichsen fra Taastrup dannede jeg mix-hold. Vi var seedet nr. et og vi gik hele vejen! Guldmedaljen blev vundet over Italien med 152-140.

To medaljer ved Junior Cup

Pressen skrev. Læs holdlederens rejsebrev.

Søndag den 22. april 2012 var jeg til årets første egentlige udendørsstævne, dogmestævnet i Køge. I fint men koldt vejr, skød jeg op til mit bedste og satte ny dansk rekord i FITA kadet med 697 point og det på trods af en runde på 55 point, så de magiske 700 point er tæt på! I finale runden tabte jeg min 1/8 del finale. To weekender i træk med gode resultater lover godt for Junior Cup.

Se indledende resultater.

Se individuele finale resultaterne.

Se mix-hold finale resultaterne.

Se alle resultaterne.

Se individuelle resultater. Se finale resultaterne.

Pressen skrev.

Udtaget til Junior Cup i Kroatien.

Søndag kom den glædelige meddelse, at jeg skal med det danske landshold til Junior Cup i Kroatien fra den 6.-13. maj 2012.

Lørdag den 14. april 2012 skød vi årets første stævne udendørs. Ganske vist et lukket iagttagelses-stævne i Broby, men et vigtigt stævne, da der skal udtages skytter til Junior Cup i Kroatien. Min tidlige udendørstræning gav pote: Jeg skød 695 point, højeste point af alle ungdom/senior!


Se indledende resultater.

SPONSOR for 2012!

Jeg har lavet en god aftale med raaco A/S i Nykøbing. Aftalen løber i 2012 hvor raaco A/S støtter mig økonomisk.


Pressen skrev.

Nye pile til udendørs.

Nu skal vi alle ud og pilene jeg i år skal skyde med er Carbon Express NANO-XR 450. Nu skal der eksperimenteres, indtil jeg har fundet den rigtige længde på pilene.

Indendørs rangliste: Sluttede som nr. 5 på DBSF´s indendørs rangliste for 2011/2012, hvilket jeg er rigtig stolt og glad for!

Danmarksmester!

Lør- og søndag den 17. og 18. marts 2012var der indbudt til Danmarks-mesterskabet for ungdom i Silkeborg. Det var sæsonens sidste stævne inden det går løs udendørs. Jeg fik en perfekt afslutning! Indledende skød jeg 589 point, hvilket er ny personlig rekord og samtidig højeste point blandt alle compound skytter og dermed nr. 1 indledende. I finalerne vandt jeg først 6-2 over Ivan fra Helsinge og derefter 7-1 over Lasse fra Randers. I finalen mødte jeg Simon fra Lyngby hvor resultaterne var: 2-0, 2-2, 4-2 og 6-2. Guld og danmarks-mesterskabet var hjemme!

Se indledenderesultater.

Se finaleresultaterne.

Pressen skrev.

Ons- og torsdag den 14. og 15. marts 2012var jeg med ved Nordea´s årsmøde for deres kunder. I forbindelse med at område- direktør Karsten Petersen gennemgik deres aktiviteter fortalte han, at jeg havde modtaget årets talent idrætspris. Jeg kom på podiet, blev præsenteret som ny verdensmester og jeg havde en lille snak med Karsten. Derefter skøde jeg efter nogle små ballonger, til de 400-500 gæsters store begejstring.

Se indledende resultater.

Se finale resultater.

Pressen skrev.

Lør- og søndag den 10. og 11. marts 2012deltog jeg i danmarksmesterskaberne for senior. En stor udfordring for en kadet, men jeg tog kampen op. Lørdag gik ok, hvor jeg skød 580 point indledende, nok til en delt 5. plads. Søndag startede jeg i 1/8 dels finalen mod Joachim, hvor vi måtte ud i shoot off, som jeg vandt. Dernæst vandt jeg sikkert over Claus 6-2. I semifinalen var jeg oppe imod Martin Damsbo. Jeg gav ham kamp til stregen og vi delte 5-5. Endnu engang shoot off, men denne tabte jeg med få millimeter, øv. Bronzekampen var imod Torben, men jeg tror at jeg havde brugt al min energi i kampen mod Damsbo, så Torben vandt sikkert 6-0. En 4. plads og kun overgået af tre seniorskytter, betragter jeg bestemt som godkendt!

Lørdag den 3. marts 2012 blev jeg ny Sjællandsmester! Igen skød jeg en god indledende runde med 583 point, herefter vandt jeg semifinalen 6-0 og guldfinalen vandt jeg 6-4 over Simon. Første mesterskab i år og forhåbenlig ikke det sidste.

Se indledende resultater.

Se medalje fordeling.

Pressen skrev.

Ny sponsor!

Det er fedt at skyde godt, vinde stævner, blive verdensmester, men at får den anerkendelse at nogle leverandør og nu også PSE Archery støtter mig i min sport, er rigtig dejligt og stort for mig. PSE støtter mig foreløblig resten af 2012.

Se compound resultaterne.

Lørdag den 25. februar 2012var turen kommet til Aarhus. Jeg skød rigtigt godt ved Aarhus Archery Cup. Indledende blev det til 583 point og da mit mål er over 580 point ved stævnerne, var det et godt resultat. Det blev ikke til meget finaleskydning, for jeg tabte 1/8 dels finalen efter shoot off.

Se alle resultaterne.     

Pressen skrev.

Søndag den 5. februar 2012skød jeg Frederiksborg Pokalen. Indledende blev det til en 5. plads med 579 point for herrer 18m compound. Ikke så imponerende, men det blev finalerne! Jeg kan ikke huske hvornår jeg har skudt så godt i en finalerunde. Det var 30 point gang på gang, så derfor stod jeg i finalen imod Claus Frantzen, en finale som jeg vandt 7-1. Fedt når det bare kører....

Lørdag den 21. januar 2012var der Sct. Sebastians Cup i Odense. Yes, nu går det godt igen, for efter nogle meget svage stævner siden vi gik indendørs, har jeg nu fået styr på min skydning. Jeg skød 585 point, resultatet gav mig en førsteplads, men som samtidig også er personlig rekord! I finaleskydningen mellem de 32 bedste vandt jeg først over Peter Sigil 6-2, kvartfinalen vandt jeg over Patrick med 7-3, men tabte så semifinalen til Joachim med 6-2.

Se indledende resultater.             

Se finale resultaterne.

Pressen skrev.

Fredag den 20. januar 2012havde Nordea og Folketidende i samarbejde med min klub indbudt gæster til en dejlig aften, hvor jeg fik overrækt beviset på, at jeg er: "Årets idrætstalent på Lolland-Falster 2012" Gæsterne var fra klubben, Guldborgsund Kommune (bl.a. Borgmesteren), Dansk Bueskytte Forbund, familien m.f.

Karsten Pedersen fra Nordea Fonden overrakte mig diplom, pokal og en check på 15.000,- kr.

Allan Plenborg havde en check på 1.000,- kr. fra Folketidende til mig, så alt i alt et rigtigt godt tilskud til mine udgifter. Begge holdt en pæn tale for mig inden vi skulle spise en let middag. Imedens der blev drukket kaffe, så vi på storskærm hele min guldfinale ved VM, hvor efter jeg skulle trække lod om 10 stk. gavekort fra Folketidende til alle der havde sendt forslag ind.

Folketidende skrev.

Søndag den 8. januar 2012var årets første indestævne, Nytårspokalen i Taastrup. Efter jeg nu i nogle måneder har været syg med kyssesyge, var det rart at komme i gang. Desværre kunne mit sygdomsforløb også ses i resultatet. På de 30 pile skød jeg 571 point, som er min. 10 point under mit mål. Resultatet betød at jeg endte som nr. 18 og dermed ikke med i finaleskydningen.

Se indledende resultater.        

Pressen skrev.

Årets idrætstalent på Lolland-Falster 2011. Den største pris til en idrætsmand på Lolland-Falster er Nordea og Folketidendes talentpris og hvert år er der stor opmærksomhed om, hvem dommerkomiteen vælger.

Med mit verdensmesterskab som udgangspunkt valgte de mig til at modtage prisen og en check på 15.000,- kr.! Utroligt dejligt at blive anerkendt for de mange træningstimer jeg året igennem bruger. Selve prisen får jeg overrækt, når jeg bliver hyldet ved en fest den 20. januar.

TAK til alle dem der indstillede mig til prisen.

Folketidende skrev (forsiden)          

Stor artikel i Folketidende.

SILVAN og Anitas Fotoshop har sagt ja til at yde økonomisk støtte til mig et år endnu. Mange tak til de to firmaer for hjælpen i hele 2012.