2021

Folketidende har igen i 2021 lavet

en tipskupon, hvor der skal tippes

om forskellige resultater for

idrætsudøvere fra Lolland-Falster.


Nr. 16: Hvilken placering opnår

jeg ved VM i USA til september?

Fra 1. januar 2021 sker der nogle betydelige ændringer omkring mine sponsorer.

Hvert nytår har jeg sponsoraftaler der udløber og entes skal de forlænges, eller også skal jeg ud og finde en anden sponsor.


I år har jeg udskiftet 4 sponsorer:


EASTON pile afløser Carbon Express


SHIBUYA sigte afløser Axcel


STAN release afløser Tru Ball


GAS buestrenge afløser Rogue


Nu har jeg styr på mine sponsoraftaler,

så mangler vi barer nogle stævner....

Dobbeltklik på billedet og se/hør mine svar på spørgsmål, som var kommet ind til min nye sigte sponsor Shibuya.


Det blev til en hel time, med mange forskellige spørgsmål fra hele verden.

Bronze i USA!

Den 12.-14. feb. 2021 skød jeg Rushmore Rumble stævnet i Yankton, USA.


Se kvalifikations resultatet.


Se Shoot off finalen på YouTube

Jeg skyder fra 1:35:00

Stævnet Rushmore Rumble er et nyt stævne som er opstået i kølvandet på Covid-19. Stævnet minder meget om verdens største stævne, som normalt bliver afviklet i netop denne weekend i Las Vegas, men som er udsat til april.

Vi var 107 skytter i min klasse der skød 60 pile lørdag og kun fuldt hus talte! Jeg skød alle sine 60 pil i 10eren, hvilket der også var 33 andre skytter der gjorde.

Søndag skød vi kun 30 pile, men efter samme koncept: Skyd kun 10ere ellers er det ud og her røg yderligere 13 ud og de kom derfor ikke til shoot off finalen skydningen senere søndag. 

Jeg skød mig tilgængæld i shoot off finalen, med 30 pile lige i 10eren og dermed 900 point, hvilet gav mig en samlet 2. plads i kvalifikationen, kun overgået af Christopher Perkins fra Canada.

Søndagens shoot off finale startede med 1 runde hvor vi skød efter en "stor" 10er, på 4 cm. i diameter og samme afstand på 18 meter, og derefter gik de over til en lille 10er på 2 cm. i diameter.

Der skulle overraskende mange runder til før medaljerne kunne blive fordelt, for vi var skarpe.

I 8.runde var der 4 skytter tilbage. To skød fuldt hus, men jeg og Jacob Slusars fra USA skød hver en 9er, så bronzemedaljen skulle fordeles mellem os.

I bronzematchen første runde skød vi fuldt hus,

men i anden runde skød amerikaneren en 9er og

jeg kunne med fuldt hus træde op på podiets

3. plads samt modtage en check på 2.000$.

Den 26.-27. feb. 2021 skød jeg ASA 3D stævnet i Foley, USA.

Det var længe siden jeg har skudt et 3D stævne, så det var med en blandende fornemmelse.

Med 96 konkurrenter lagde lagde ikke så godt ude ved fredagens skydning. Der blev skudt efter 20 forskellige dyr i naturlig størrelse og jo tættere på hjertet vi rammer, jo flere point kan vi opnå.

Jeg endt på 210 point efter de 20 dyr, hvilket rakte til en plads som nr. 45, men med blot 10 point til top 5 kunne alt ske lørdag.

Lørdag blev der igen skudt efter 20 "gummi dyr". Her blev resultatet væsentligt bedre for mig, idet jeg skød 218 point og blev nr. 5 for lørdagens skydning, men da begge skydninger var blevet lagt sammen endte jeg på en ikke tilfredsstillende samlet 21. plads og var dermed udenfor finaleskydningen.


Se de samlede resultater.

Den 19.-20. marts 2021 var jeg endnu en tur til Yankton, USA og denne gang for at skyde Indoor National Championships.

De sidste 5 år har jeg skudt fuldt hus, men ikke den gang, øv.

Billedet viser hvor tæt på min pil var ringen, men desværre ikke tæt nok. Det var den eneste pil udenfor X-ringen.


Se resultatet.

Vi skød 60 pile fredag og 60 pile lørdag og kun skytter der havde skudt fuldt hus, kom i finaleskydningen lørdag aften. Af de 120 pile skød jeg kun én enkelt pil lige udenfor X-ringen (foto nederst til højre), så de 1-2 millimeter pilen var udenfor X-ringen var årsag til at jeg desværre ikke i år, fik mulighed for at skyde om podieplaceringer. 

Efter fredagens skydning var der 20 skytter med fuldt hus, de blev reduceret til 9 efter lørdagens skydning.

Ved finaleskydningen gælder det igen om at skyde fuldt hus og der bliver skudt, indtil der kun er en tilbage med fuldt hus hele vejen igennem og i år blev vinderen amerikaneren Kyle Douglas.

I min skydeklasse var der 64 skytter hvilket kun er det halve i forhold til tidligere år uden Covid-19, men naturligvis var alle de amerikanske topskytter klar til start, hvilket gjorde stævnet til det top-5 stævne som det plejer at være.

4. plads ved Las Vegas Shoot 2021

Den 15.- 17. april 2021 skød jeg med ved verdens største stævne Las Vegas Shoot.


Konkurrencen var hård, men desværre var stævnet ikke så stort som det plejer at være.

Efter 3 dage hvor vi skød 30 pile hver dag, skulle skytter der havde skudt alle 90 pile i centrum skyde shoot off finale lørdag aften.

Jeg blev nr. 2 efter de 90 pile var skudt og var derfor selvfølgelig blandt de 16 skytter der var tilbage, for selv om vi startede 108 skytter i min klasse, så blev det til 36, så 25 og til sidst 16 skytter med fuldt hus, da de tre dage var gået.

I shoot off finalen skød vi først efter den "store" 10er (4 cm. i diameter) og her røg én skytte ud.

Så blev 10eren mindre, nu kun 2 cm. i diameter og så fik vi problemer med nerverne idet hele 7 skytter røg ud, men jeg var stadig med.

I 3. runde var vi derfor kun 8 skytter tilbage og kun 3 af dem skød fuldt hus og de 3 skytter skød videre om podiepladserne, hvilket endte med at amerikaneren Kyle Douglas blev den samlede vinder.

Min placering blev nr. 4, da jeg havde skudt flest i den "lille" 10er stævnet igennem, af de resterende 5 skytter.

Med 4. pladsen følger en præmiecheck på 2.000$


Las Vegas shoot stævnet er verdens største og mest præstige fyldte stævne, så selv om Covid-19 havde sat en del begrænsninger, var det stadig stævnet som alle gerne ville vinde.


Se resultatet.


Se shoot off finalen HER. Jeg skommer banen fra 1:05:15

GULDmedalje ved World Cup i Guatemala.

Fra den 19.-24. april 2021 skød jeg årets første World Cup i Guatemala City og dermed også årets første udendørs 50m stævne.


Se kvalifikations resultatet


Se individuelle finaler


Se mix-hold finaler


Se mix-guldfinalen HER, fra 1:34:30.

Efter kvalifikationens skydningens 72 pile var jeg på en 13. plads med 702 point (max 720 point).

En 13. plads kan måske ikke lyde af meget, men at skyde over 700 er godkendt også i betragtning af at der kun var 15 point til vinderen af kvalifikationen hollænderen Mike Schloesser.

I 1/16 dels finalen var modstanderen Gustavo Ruiz fra Costa Rica. Det blev en match som var meget lige matchen igennem og hvor jeg på et tidspunkt var bagud med ét point, men i sidste runde blev det indhentet og matchen ende uafgjort 145-145, så matchen skulle afgøres på shoot off, som er én pil nærmest midten. Her var jeg bedst med en sikker 10er imod en 9er fra modstanderen.

1/8 dels finalen var imod Antonio Hidalgo fra Mexico, som blev en finale jeg havde godt styr på, men som jeg trods alt kun vandt med et enkelt point, 145-144.

I kvartfinalen stod jeg overfor Kris Schaff fra USA, nr. 3 på verdensranglisten. Vi stod lige 118-118 før de sidste 3 pile, men her fik jeg "gummiarm" og satte de 3 pile i 9eren hvor imod Kris Schaff skød tre 10er og vandt matchen med 148-145 point.

Jeg blev noteret for en samlet 7. plads.

 

I mix-hold finalerne var Tanja Gellenthien fra Taastrup og jeg seedet 5.

I kvartfinalen, hvor der i alt skydes 16 pile (max 160 point), lagde vi rigtigt flot ud imod Colombia, hvilket betød at vi førte fra start til slut og vandt matchen med 154-147 point.

I semifinalen havde modstanderne hjemmebanefordel, men det betød ikke noget for os. Ganske vist kom vi bagud med et point imod Guatemala efter de første 4 pile, men derefter trak vi fra og endte med at vinde med 156-147 point og guldmatchen var en realitet.

Modstanderen i guldfinalen var Mexico og vi gav hinanden kamp til stregen. Vi indledte med meget overbevisende skydning efter de første 12 pile, hvor vi skød fuldt hus med 120 point imod 117 til Mexico, men så skød vi hver en 9er og matchen var åben igen. Med to 10er på de sidste pile kunne Tanja og jeg række hænderne i vejret som vinder med en sejr på 158-156 point. 158 point er samtidig en tangering af Europa rekorden!