2018

Folketidende har igen i år mig med på deres tipskupon, hvor læserne skal tippe resultater i 2018. I felt nr. 16 er spørgsmålet hvilken placering jeg opnår ved EM i Polen.

Godt nok er jeg forsvarende EM-mester, men alt kan jo ske, så en "helgradering" vil jeg nok anbefale :-)

NY STRENG SPONSOR. Fra 1. jan. 2018 og flere år frem er ROGUE min nye streng sponsor.

Det er nogle fantastiske strenge de laver, så klik forbi deres hjemmeside og se mere.

Det er altid fedt at få invitationer til store arrangementer, men det kan være svært at være to steder på en gang. Igen i år går jeg glip af "SPORT 2017" som er DR´s store sports show, da jeg er til Iowa Pro-AM i USA.

Efter nytår er jeg igang igen. Fra lørdag til søndag den 6.-7. jan. 2018 var jeg til Iowa Pro AM i USA. Konkurrencereglerne er præcis de samme som ved MidWest, så det gælder om ført at skyde i "den store 10er" om lørdagen og om søndagen er det den "lille 10er"

Det gik efter planen om lørdagen, hvor alle pile sad lige i midten. Det var vi 13 skytter der gjorde. Søndag havde jeg ikke maginalerne på min side, så der røg 4 pile ud i 9eren, derfor blev det til en samlet 10. plads, kun 3 point fra 1. pladsen.


Se alle resultaterne.

Vinder af GULDfinalen med 150-145!!

 

For første gang var jeg i Rusland for at skyde. Fra den 13.-15. jan. 2018 var jeg er inviteret til byen Orel syd for Moskva, til et stort stævne. Der var 90 skytter i min klasse, hvor alle de russiske landsholdsskytter deltog. Efter kvalifikationen var jeg nr. 1 med et godt resultat på 597 point (max 600), 5 point mere end nr. 2.

I finalerne kørte det også for mig. I de 4 finaler jeg skød, inden guldfinalen, var min scorer 150-149-149-148.

I guldfinalen var jeg oppe imod Anton Bulaev fra Rusland. Jeg førte fra start til slut og blev en sikker vinder med fuldt hus 150-145 point.

Det var fedt at slutte så godt af og få vist de russiske skytter at jeg er en af verdens bedste.

 

Se kvalifitations resultatet.        Se finale resultatet.

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

World Cup 3 blev afviklet i Nimes, Frankrig fra den 19,-21. jan. 2018. Med hele 226 konkurrenter i herre compound klassen lagde jeg flot ud med 594 point og en delt 5. plads, efter kvalifikationen.

Ved indendørs World Cup konkurrencer er det kun de 32 bedste der går videre til finalerne, så jeg startede i 1/16 dels finalen imod Jesse Clayton fra USA. Efter de 15 pile der skydes i en finale, var resultatet 149-146 point til mig.

I 1/8 dels finalen ventede endnu en skytte fra USA, hvor jeg skød imod den amerikanske landsholdsskytte Kristofer Schaff. Med pil nr. 6 blev en 9er, hvilket ikke plejer at være katastrofalt, men når Kristofer Schaff vælger at skyde fuldt hus, så resultatet blev 149-150, ja så blev det ene point afgørende. Jeg blev noteret som nr. 9.

Det var den 3. World Cup og har nu samlet point nok, så jeg er sikker på at skal skyde med ved den afsluttende World Cup Finale i Las Vegas den 10. februar. Følg med HER.

Lancaster Archery Classic blev skudt fredag-søndag den 26.-28. jan. 2018 i Lancaster, USA.

Et rigtigt fedt stævne med lidt anderledes regler, hvor den lille 10er ring giver 11 point, den store 10er ring 10 point og så 9, 8, 7, 6, 5 point. Det betyder at kvalifikations max point er 660 og jeg skød 657 point og blev nr. 6. De 64 bedste gik videre, så jeg startede i 1/32 dels finalen som jeg vandt med 131-129 (max 132). 1/16 dels finalen gik lige så godt, jeg vandt med 131-126 point.

I 1/8 dels finalen var jeg oppe imod Sam Wolthuis fra USA. Jeg skød igen 131 point og en enkelt pil udenfor midten, burde give en sejr, men Sam skød fuldt hus med 132 point og jeg var ude. Øv øv for med en sejr ville jeg, pga særlige regler, være sikker på sølv eller guld. Nå men stævnet kommer igen til næste år og det gør jeg også!

 

Se kvalifikations resultatet.          Se finale resultatet.

Fik prisen som ÅRETS BUESKYTTE 2017 i World Archery.

 

I Las Vegas, USA var der lørdag den 10. feb. 2018 kåring af Årets Bueskytte 2017. Jeg kunne som den eneste dansker forlade festlighederne med et flot trofæ, som bevis på at jeg vandt afstemningen blandt alverdens bueskytter og verdensforbundet World Archery.

Det er anden gang jeg modtager denne fornemme pris. Første gang var i 2015 og nu igen for 2017. Jeg havde et forrygende 2017 hvor jeg blandt andet vandt VM-sølv, guld ved World Games både for hold og individuelt, guld i hold i World Cup-finalen sølv individuelt i , World Cup-finalen, sølv i flere World Cup-afdelinger og ligger nummer 1 på verdensranglisten i herre compound.

Nr. 5 ved World Cup finalen i Las Vegas.

 

Se finale resultatet.

Lørdag aften den 10. feb. 2018 havde jeg kvalificeret mig til at skyde med ved for indendørs World Cup. Her var det de 16 skytter der havde samlet flest point ind, efter de 4 indendørs World Cup der har været afviklet. jeg var seedet som nr. 7 og skød sin 1/8 dels finale imod Sebastien Peineau fra Frankrig. Der var lagt op til revanche fra udendørs VM i Mexico, hvor jeg tabte guldet til netop Sebastien Peineau. Det blev en tæt match, men denne gang var det mig der var mest rolig på hånden og vandt med 149-148 point.

I kvartfinalen var det igen min evige rival Mike Schloesser fra Holland. Matchen blev endnu mere nervepirrende, for ingen af skytterne ville give sig og matchen endte lige med fuldt hus 150-150 og det skulle afgøres på shoot off. En pil nærmest midten.

Denne gang var det Mike der have heldet med sig og jeg tabte og blev samlet nr. 5.

 

Las Vegas Shoot 2018 blev skudt fra fredag den 9. feb.-11. feb. 2018.

 

Las Vegas Shoot 2018, der er verdens absolut største stævne med over 3500 skytter, skydes over tre dage med 30 pile pr. dag. Alle der skyder 900 point, fuldt hus, går videre til shoot off finalerne søndag eftermiddag. Med 263 konkurrenter var der mange skytter i min klasse, der gik efter 1. præmien på 52.000$. Desværre gik det ikke så godt som sidste år, hvor jeg endte samlet på 2. pladsen, for jeg skød én enkelt 9er og endte dermed på 899 point og var ude af medaljematchen.

 

Der var kun 8 skytter ud af 264 der skød fuldt hus, for jo tættere skydningen kommer på de sidste pile, jo mere nerver kommer der og så falder selv de bedste fra. Jeg blev noteret for en 15. plads.

 

Se resultaterne.

I dagene 14.-19. feb. 2018 var jeg igen til inde VM.

Onsdag eftermiddag blev VM i bueskydning for alvor skudt i gang. I Yankton, South Dakota, USA blev verdensmesterskaberne i indendørs bueskydning afviklet og jeg var naturligvis med. VM skydes hvert andet år og sidst blev det til en 9. plads individuelt og en sølvmedalje for hold fra VM 2016.

Jeg kom godt fra start ved mesterskabet for efter kvalifikationen havde jeg skudt 596 point (max 600) og en delt 5. plads.

Allerede efter kvalifikationen blev første finale afviklet, 1/16 dels finalen, her mødte jeg Oleg Lavrentiev fra Hviderusland. Matchen startede spændende, men så kom Hviderusseren til at skyde en pil i en forkert skive og så var den match afgjort. Jeg vandt med 149-133 point og var klar til de næste finaler.

I 1/8 dels finalen mødte jeg kroaten Mario Vavro. Matchen startede lige men så trak jeg fra og vandt matchen med 149-147 point. I kvartfinalen var Stephan oppe imod en af amerikas absolut bedste skytter Jesse Broadwater. Jeg lagde dårligt ud med en runde på 28 point (max 30), derefter skød jeg så heller ikke flere 9er, men da Jesse kun skød 10er blev det til slutresultat 150-148 til amerikaneren. Jeg blev noteret som nr. 6 ved dette års inde VM.

 

Det danske herre hold med Martin Damsbo, Andreas Darum og mig, nåede desværre heller ikke medalje matcherne. Holdet startede i kvartfinalen hvor vi mødte Holland. Holdene skyder 4 runder og efter to runder var Danmark med, men skød vi nogle dårlige skud og hollænderne trak fra og vandt med cifrene 235-233 point (max 240). Danmark blev noteret som nr. 7 ved dette års inde VM.

 

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

 

Se hold-finale resultatet.

 

Se holdlederes rejsebreve.

Jeg tog til Foley i Alabama, USA lige efter VM, for at skyde årets første udendørsstævne. Den 23.-24. feb. 2018 skød jeg ASA 3D, så jeg kom direkte fra minus grader til mange plus grader.

 

 

Se de samlede resultater.

Stævnet ASA Alabama pro/am, der er første stævne af syv stævner hvor vi skyder efter 40 dyr i naturlig størrelse, afsluttende med finale for de 5 bedste.

 

Efter 20 dyr fredag var var nr. 13, dog kun få point fra toppen, hvilket var tilfredsstillende da mange af mine konkurrenter kun skyder denne form for bueskydnings stævner.

 

Ved lørdagens skydning fik jeg mere og mere styr på teknikken og kravlede langsomt mod toppen. Selv om jeg leverede mange gode skud i skovene omkring Foley, nåede jeg "kun" op på en samlet 6. plads og dermed var jeg ikke med i finale skydningen.

 

 

Jeg var fløjet til Cincinnati, USA for at skyde med ved de amerikanske NFAA mesterskaber i dagene 10.-11. marts 2018.

Stævnet der blev afviklet i den weekend, har naturligvis deltagelse af alle de amerikanske topskytter, samt en håndfuld ikke amerikanere. I 2016 blev jeg nr. 1 hvilket jeg var ved at gentage i 2017 hvor det blev til en 2. plads.

Reglerne ved dette stævne er enkelt: Ram midten eller du er ude. Det startede og rigtigt godt for mig da jeg skød fuldt hus lørdag. Jeg gentog samme bedrift søndag, så kvalifikationen bød på 600 point med 120 Xer, som er fuld hus. Det var der 24 andre skytter der også skød, ud af de 117 deltagene skytter i min klasse, så der var 25 skytter klar til at skyde shoot off sent søndag aften.

Se de samlede resultater.

 

 Se shoot off fra 35:00

Shoot off ved dette stævne er anderledes end ellers, da man i bueskydning normalt går et point op hvis pilen rører stregen til et højere point, men her er det modsat, stregen må ikke røres. Jeg "overlevede" de to første runder og var få millimeter fra også at gå videre i 3. runde, men måtte sammen med en del andre skytter se mig skudt ud.

Resultatet betyder at jeg blev noteret som nr. 7, sammen med 12 andre skytter.

GULD ved Mexican Grand Prix 2018

 

I Cancun fra den 13.-18. marts 2018 skulle jeg prøve at genvinde det sydamerikanske Grand Prix og det lykkes!

Det var årets første 50meter skivestævne i 2018.

Kvalifikationen skydes over 72 pile, så max point er 720 point og normalt skyder jeg 705+ point, men en kraftig blæst betød at point niveauet generelt var lavt, men jeg viste hvorfor jeg netop er blevet kåret som verdens bedste compound bueskytte og vandt kvalifikationen med en score 699 point.

Ved torsdagens finaler skød vi frem til og med semifinalen og jeg vandt alle mine finaler og var dermed klar til guldfinalen om søndagen.

 

Guldfinalen blev skudt søndag eftermiddag DK-tid og her var jeg oppe imod Juan Pablo Rodriguez fra Mexico. Vejret var ligesom de foregående dage meget blæsende, hvilket gav os en ekstra udfordring.

Som nr. 1. på verdensranglisten vil jeg altid være farvorit og alle vil gerne slå mig, men ved denne finale viste jeg størst overskud og stabilitet for jeg førte matchen fra start til slut. Jeg vandt finalen og GULDmedaljen med 141-131 point (max 150).

 

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

 

Finalen kan ses på FaceBook HER fra 9:15.

Fredag og lørdag den 23./24. marts 2018, var jeg tilbage i Benning i nærheden af Columbus, Alabama USA. Jeg er ved at have styr på 3D skydningen, men konkurrencen er hård og vi var en del i toppen, da vi havde skudt de 40 3D dyr. Hvem der skulle skyde finale, de 5 bedste, blev afgjort på antal 12er og her havde jeg ikke skudt nok. Jeg endte på en 9. plads, men ved at jeg har store mulighedder for at komme på podiet, så jeg er tilbage om 14 dage til endnu et ASA 3D stævne.

 

Se de samlede resultater.

Fredag og lørdag den 6. og 7. april 2018, skøde jeg det 3. ASA 3D stævne i år, denne gang i nærheden Paris, Texas. Jeg har endnu ikke vundet et ASA stævne, men måske denne gang?

Nej, desværre ikke. Efter vi have skudt de 40 3D dyr nåede jeg ikke blandt de 5 bedste der skulle skyde finale, da jeg samlet blev nr. 8. Jeg skød godt, men havde for mange der sad lige uden for stregen. Jeg må trimme min bue endnu en gang, så "de lige ved og næsten" giver højeste point. Samlet set efter de tre første ASA stævner er jeg på en 3. plads.

 

 

Se de samlede resultater.

Tilbage i Danmark efter at have været væk siden 3. januar, kan jeg igen træne på min private 50m udendørsbane, hvor jeg har en Danage DOMINO måtte stående.

Domino måtter er verdens bedste at skyde på og så kan hele måtten benyttes, når der flyttes rundt på de enkelte firkanter.

Normalt skyder vi på 18 meter når der skydes indendørs, men bl.a. pga det meget ustadige forårsvejr i Danmark holder Vejle Bueskyttelaug hvert år et indendørsstævne på udendørs afstanden, 50 meter.

den 15. april 2018, var jeg i Vejle.

Efter kvalifikationen på 72 pile, var jeg på 1. pladsen med 709 point (max 720 point). De 16 bedste skytter gik videre til finalerne, så jeg mødte Valdemar Astrup-Jensen fra Randers i 1/8 dels finalen, vandt med 148-139 (max 150). I kvartfinalen var jeg oppe imod Christian Andersen fra Broby, vandt med 150-145 point.

Semifinalen blev en internationalt match, hvor jeg mødte den tyske landsholdsskytte Marcel Trachsen, vandt med 149-145 point.

I guldfinalen var det igen en landsholdsskytte Martin Damsbo, som jeg slog med 148-146 point.

 

 

Se alle resultaterne.

I uge 16 havde Søndagsavisen/FritidsNyt en portræt side om mig og min skydning.

Til venstre er forsidebilledet og HER kan du læse hele artiklen.

Fredag og lørdag den 20.-21. april 2018 blev der skudt det traditionsrige stævne First Dakota Classic i Yankton, USA. Vi var 47 herre compound skytter til start, men det var ikke hvilken som helst skytter, for stævnet rangerer i top 10 over de vigtigste stævner i USA, så de fleste af USAs topskytter var klar på skydelinien.

I 2017 vandt jeg bronze og har set frem til at bytte medaljen ud med en af bedre karat.

Efter fredagens kvalifikation var jeg nr. 7 med 597 point (max 600), men med kun 3 point mellem nr. 1 og nr. 16 i toppen, så 597 point var absolut godkendt.

Lørdag gik det løs med finalerne hvor de 32 bedste skytter deltog. Finalerne gik på flg. måde:

1/16 dels finalen imod Anthony Ferraro, sikker sejr på 148-143 (max 150)

1/8 dels finalen imod Shane Wills blev spændende for efter 149-149, skulle der skydes shoot off, en pil nærmest midten. Vi skød begge en 10er men min var tættest midten.

Kvartfinalen var imod kvalifikationens nr. 2 Rod White, men jeg var sikker på hånden og vandt med 148-147 point. Semifinalen blev en sand gyser, for modstanderen var Braden Gellenthien og netop han havde vundet sine 3 foregående matcher med max, 150 point, hvilket han også skød mod mig, men da jeg også trak en 150 scorer op skulle også denne match afgøres på shoot off. Igen skød vi begge en 10er, men igen var min pil nærmest midten.

I GULDfinalen ventede Jesse Broadwater. Der var lagt op en spændende match, hvor jeg fik en føring efter de første 5 pile, med 50-49. Så blev det 100-99, men så fik jeg "gummi arm" og satte 2 pile i 9eren, så finalen endte med 149-148 point og en sølvmedalje samt to check på hver 2.000$.

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultatet. Se video fra finalerne først HER og så HER.

 

 

Endnu et ASA 3D stævne, denne gang i nærheden af Augusta, USA den 27. og 28. april 2018, et sted jeg ikke har været før.

Efter de første 20 dyr lå jeg på en 3. plads og jeg havde en rigtig god fornemmelse for at det det samlede resultat kunne blive godt. Desværre kørte det ikke så godt for mig om lørdagen. Jeg skød for mange lige uden for den bedste scorer og røg ned at resultatlisten og uden for finalerne.

Ok, helt galt gik det ikke for jeg blev samlet nr. 8, men når jeg nu var startet så godt var det ærgeligt.

 

Resultaterne kan ses HER.

 

 

Efter den første World Cup i Kina er jeg stadig nr. 1 på verdensranglisten selv om jeg ikke deltog.

Næste opdatering er efter World Cup i Tyrkiet og her er jeg med og vil forsvarer min plads, som verdens 1er!

 

 

Verdens største 3D stævne, hvor der skydes efter dyr i naturlig størrelse, blev afviklet i byen Redding i Californien, USA i dagene den 4.-6. maj 2018. Der deltager op imod 1800 skytter og jeg var en af dem.

Der blev skudt fre-, lør- og søndag og efter første dagen lå jeg godt til med en 3. plads. Vejret var perfekt med sol og ingen vind, så der blev skudt høje point scorer hele weekenden igennem, hvilket betød at det var få point mellem skytterne i top 30.

På anden dagen røg jeg noget tilbage. Efter lørdagens skydning var jeg nr. 27 med 1093 point imod nr. 1 med 1098. Søndag skød jeg stabilt, men kunne ikke indhente de tabte point fra lørdagens skydning, så slutresultatet blev

en delt 23. plads med 1531 point,

hvor vinderen, min gode ven,

Paul Tedford fra USA skød 1538

point og igen, som så ofte før,

var det de berømte manigaler

der ikke var på jeg side.

 

 

 

Se resultaterne.

Den 8. maj 2017

blev jeg igen nr. 1 på verdensranglisten, så nu har jeg i et år været "verdens bedste herre compound" skytte.

Jeg vil ikke lægge skjul på at jeg er smadder stolt!

Florida den 12.-13. maj 2018. skød jeg for første gang Gator Cup, som er et et alm. 50meter stævne. Alle topskytterne fra USA deltog, fordi det er en del at deres udtagelsesstævner, konkurrencen var hård. Jeg lagde godt ud med en 1. plads efter kvalifikationen som jeg vandt med en scorer på 711 point. Derefter var der finaler. Jeg vandt 1/16 dels finalen, denæst 1/8 dels finalen og kvartfinalen. I semifinalen mødte jeg Matthew Sullivan. Vi fulgtes af og efter de første 12 pile af 15 stod vi lige med 118-118. Jeg skød desværre 2 9er og Matthew kun 1 9er så jeg tabte. I matchen om bronze medaljeg var jeg igen sikker på hånden og vandt stort med 149-146 point. Podieplads og bronze medaljen var hjemme. Fedt.

 

 

 

Se kvalifikations resultatet.

 

Se finale resultatet.

Her er en snak om arrogance eller selvtillid når man er en elite atlet...

Første udendørs World Cup stævne blev i Antalya i Tyrkiet fra søndag den 20. maj til den 25. maj 2018. I 2017 havde jeg en forrygende World Cup sæson, som jeg skulle prøve at gører efter, men det blev ikke denne World Cup, der blev startskudet til det helt store.

Faktisk må jeg sige at jeg er smadder skuffet, for skydningen betød at jeg blev nr. 9, holdet nr. 9 og mix-hold nr. 9.

Det startede med en fornuftig kvalifikation på 704 point og en 16. plads. Vi lå tæt i toppen og jeg startede i 1/24 dels finalen. Det gik efter planen frem til 1/8 dels finalen, men en 16. plads betød også at jeg skulle skyde imod nr. 1 i kvalifikationen, som denne gang var Mike Schloesser fra Holland. Her gik det egentlig også godt, for jeg skød kun en enkelt 9er så mit resultat blev 149 point, men da Mike valgte at skyde fuldt hus med 150 point, som den eneste gang ved stævnet, ja så tabte jeg. Mike vandt senere guldfinalen og jeg blev nr. 9.

Hold og mix-hold finalerne rettede ikke op på mit individuelle resultat, for i begge tilfælde fik vi kun en enkelt match, da vi tabte 1/8 del finalen mod henholdsvis Indien og Taiwan.

Øv, øv, men jeg må op på hesten igen og komme stærkt tilbage i Salt Lake City ved næste World Cup.

Se kvalifikations resultatet.

 

Se individuelle finaler.

 

Se hold finaler.

 

Se mix-hold finaler.

Tilbage i USA skød jeg det næste ASA 3D stævne ved byen London i dagene den 1.-2. juni 2018.

Jeg lå længe til en podieplads, men måtte nøjes med en 5. plads.

Vi var 69 herre compound skytter, hvor der blev skud efter 3D dyr i naturlig størrelse. 20 dyr skulle "nedlægges" fredag og det samme lørdag. Efter de to dages skydning, 40 dyr, var jeg placeret som nr. 3 og da de fem bedste gik i finalen, var jeg endnu en gang med hvor det bliver sjovt.

De 5 finalister tager deres point med fra den indledende skydning, så jeg skulle skyde op til mit aller bedste hvis jeg skulle helt til tops. Finalen startede også ok, men på det andet dyr gik det galt.

Afstanden til de forskellige dyr varierer meget, så derfor skal

sigtet stilles præcis hver gang, men på det dyr fik jeg ikke

indstillet sigtet korrekt, hvilket kostede mig en medalje.En pil

der ikke sad i midten og medaljerne var uden for rækkevide,

ærgerligt.

 

Se de samlede resultater.

 

Interview om min skydning fra BowJunky.

 

Se finalen på BowJunky.

SØLV ved SoCal Showdown 2018

 

 

I weekenden, den 16.-17. juni 2018, skød jeg med ved SoCal Showdown i Chula Vista i Californien, USA Stævnet bruger de amerikanske skytter som udtagelsesstævne, så der var masser af dygtige konkurrenter.

Jeg skød en god og stabil kvalifikation og med 704 point blev han nr. 5. Det var meget få point der mellem de 10 bedste skytter, så om jeg blev nr. 1 eller 5 er ikke særlig afgørende, da det jo er finalerne der tæller.

Ved søndagens finaler startede jeg i 1/16 dels finalen imod Kevin Hensberry fra USA. Jeg ikke gav nogen chancer, for med fuldt hus 150 imod 135 point vandt jeg en sikker sejr.

1/8 dels finalen var også imod en amerikaner, Jesse Clayton. Matchen blev meget spændende for efter de 15 pile var resultatet 148-148 point, så det skulle afgøres på shoot off. Her var jeg mest kølig og sendte sin pil nærmest midten.

Kvartfinalen imod Tate Morgan fra det amerikanske landshold blev igen en sikker sejr på 148-143 point.

I semifinalen mødte jeg igen Steve Anderson fra USA, som jeg har mødt flere gange før og både vundet og tabt til, men denne gang blev det til en sejr på 147-146 point.

Guldmatchen var imod Matthew Sullivan, USA. Det blev en alt for spændende match. Først var jeg bag ud, men efter 9 pile stod vi lige. Så førte jeg med 116-115 point, men efter alle 15 pile stod vi lige igen 145-145 og guldmedaljen blev afgjort på shoot off, én pil nærmest midten: Det blev en tæt afgørelse, men desværre til amerikanerens fordel der skød sin pil tættest midten,

så det blev til en 2. plads.

 

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultaterne.

 

 

Vinder af World Cup i USA!

Fra tirsdag den 19. til lørdag den 23. juni 2018 skød jeg igen i USA, denne gang var det World Cup 3 i Salt Lake City og endelig syntes jeg at marginalerne var på min side.

Kvalifikationen blev skudt i rigtig meget blæst, hvilket betød at ingen skytter skød over 700 point, det kan jeg ikke huske er sket før. Nå men det er jo ens for alle og jeg fik kæmpet mig til 693 point og en samlet 3. plads. Resultatet betød at min første finale var 1/16 dels finalen, som skulle vise sig at være den mest spændende af mine finaler, for med en lige stilling på 147-147 point, skulle der shoot off til. Vi skød begge en Xer og når begge skytter gør det skal der skydes endnu en pil. Her skød vi også hver en Xer, men min pil var lidt tættere på midten end min modstanders, fra Puerto Rico. Puha det var tæt på at gå galt. Derefter var der ikke tvivl om resultatet: 1/8 dels finalen 149-144, kvartfinalen 149-146, semifinalen 146-145.

I guldfinalen mødte jeg inderen Abhishek Verma. Det blæste under kvalifikationen, men nu var det gået over i kraftig blæst, hvilket betød meget lave point scorer hele dagen. Jeg skød 140 point, men min modstander havde størrer problemer med vejret, så store at han skød en misser, så han endte på 123 point.

 

I mix-hold finalerne skød jeg sammen med Tanja Jensen. Vi vandt over Puerto Rico i 1/8 dels finalen, men tabte så til Rusland i kvartfinalen, så vi samlet set endte på en 7. plads.

 

Med sejren følger også en billet til World Cup finalen i Tyrket

til september.

 

Se kvalifikations resultatet.

Se finale resultatet.

Se mix-hold finale resultat.

 

Finalen kan ses HER fra 1:44:00 efterfulgt af

medaljeceremoni.

Tilbage i skoven for at skyde efter dyr ved ASA 3D i Metropolis, USA. Den 29. og 30. juni 2018 skød jeg det er næstsidste stævne af de 7 stævner i serien.

 

Det blev en mudret omgang, for med meget regn op til stævnet, skulle jeg en tur forbi Walhmart og købe gummistøvler.

Det startede ellers ok, men så faldt jeg noget tilbage, så jeg endt med 216 point og en 19. plads efter første dagen, men vi lå meget tætte. Lørdag blev det lidt bedre, men aldrig rigtig godt. Jeg arbejdede mig op på en delt 12. plads.

 

Se resultaterne.

SØLV medalje i Luxembourg.

 

For mig blev årets første Pro Archery stævne i Luxembourg den 14.-15. juli 2018.

Feltstævnet er skydning efter sort/hvid skiver med mange forskellige afstande og forskellige op og ned skydninger i skoven.

Jeg vandt invitationsstævnet (derfor kun 55 konkurrenter) Pro Archery Series i Luxembourg i 2016 og 2017, men 3. gang blev lige ved og næsten med en sølvmedalje.

Jeg tabte til min evige rival Mike Scholesser fra Holland. Jeg lagde ellers godt ud og var i løbet af lørdagen, længe nr. 1, men efter nogle dårlige skud og gode fra Mike, endte lørdagens skydning med Mike som 1er og mig som 2er. Denne stilling ændrede sig ikke i løbet af søndagen, så jeg holdt fast i 2. pladsen og en check på 1500,- Euro.

Jeg er nr. 1. på verdensranglisten, men med resultater som dette viser jeg, at jeg er en all round skytte der kan skyde med ved flere forskellige discipliner.

 

Se resultaterne HER. Se masser af videoer fra weekenden HER.

 

 

Så er alle skytter til World Cup Finalen i Samsun, Tyrkiet kvalificeret. På listen er der 7 skytter og den 8. skytte er fra værtslandet, Tyrkiet. Som noget nyt trækkes der lod om hvem der møder hvem.

Det er andet år i træk jeg skal skyde finalen, hvilket jeg både er glad og stolt over.

Finalen skydes den 29. september 2018.

SØLV i mix-hold.


Sæsonens sidste World Cup blev skudt i Berlin fra den 16.-21. juli 2018. Sidste år vandt jeg sølv individuelt, men så godt gik det ikke i år. Jeg blev nr. 5 i kvalifikationen, så det var ok, for så skulle jeg først skyde fra 1/16 dels finalen, som blev en match imod Rio Wilde fra USA. Rio har jeg før både vundet og tabt til.

Jeg vandt matchen med 147-144 point. I 1/8 dels finalen var det franskmanden Sebastien Peineau, men her gik det ikke min vej, jeg tabte med 147-145 point. Som pointene viser var jeg ikke på toppen, for med 145 point går man sjælden videre i en 1/8 dels finale.

Jeg blev nr. 9. I hold finalen gik det ikke meget bedre. Vi mødte Italien, men tabte med 232-228 point, vi blev nr. 9.

Det blev i mix-hold det gode resultat kom. I 1/8 dels finalen vandt vi over Sydafrika, kvartfinalen gik det ud over Bangladesh og i semifinalen var vi oppe imod Tyrkiet der blev besejret med 155-153.

I kampen om guldmedaljerne var modstanderen USA. Det blev en tæt match, som vi tabte med et enkelt point 155-154 og vi kunne tage hjem med sølvmedaljerne.

Se mix-finalen her fra 22:30Se kvalifikations resultatet

Se individuel finale resultat

Se hold finale resultatet

Se mix-hold finale resultatet

Jeg var taget retur til USA for at skyde NFAA Outdoor Field Nationals i Mechanicsburg

den 27.-29. juli 2018. Mesterskabet skydes over 3 dage, fredag-søndag, og der skydes efter skiver i skoven, der varierer med almindelige runde skiver og andre skiver der er billeder af dyr, hvor der skal skydes efter hjerteringen.

Efter fredagens skydning var jeg nr. 3, kun 3 point efter nr. 1. Denne stilling forbedrede jeg efter lørdagens skydning, for efter vi var kommet igennem banen med 28 mål, var jeg på en delt 1. plads sammen med den bedste canadiske skytte Christopher Perkins.

Søndagens skydning kørte ikke for mig. Allerede tidligt på dagen mistede jeg første pladsen og da der var flere mål der drillede endte jeg samlet som nr. 4, kun ét point fra 3. pladsen og kun 2 point fra 2. pladsen. Øv, men i et selvskab med de bedste amerikanske felt skytter, kan jeg kun være tilfreds med resultatet.

Se resultaterne for de enkelte dage og samlet.

Syvende og sidste ASA 3D stævne blev skudt 3.-4. august 2018 i byen Cullman, USA.

Jeg lagde rigtig godt i på første dagen, hvor jeg efter dagens 20 dyr var nr. 2, kun få point fra nr. 1. Den gode stime fortsatte om lørdagen, på anden dagen, for da vi endnu en gang have "nedlagt" 20 dyr var jeg på en delt 1. plads med hele 10 point ned til nr. 3, hvilket er en stor førring i det selskab.

Dermed var klart med i finalen, hvor top-5 deltager. Her skydes efter 6 dyr. Det startede også godt på første dyr, men allerede på andet dyr, fik jeg et teknisk problem og skød en misser, øv. Selv om jeg var 10 point foran fra start, er en misser svær at hente. Jeg valgte derfor at satse, da det i mine øje ikke er afgørende om jeg bliver nr. 3 eller 5. Min satsning var ikke nok og jeg endte på en

4. plads. Surt men alligevel fedt at jeg i to stævner i træk kom i finalen!

Se resultatet.


Min indledende skydning gjorde, at jeg gik fra en 4. plads til en samlet 2. plads i konkurrencen om at blive "Shooter of the Year" Vinderen findes ud fra de 6 bedste resultater ud af de 7 stævner på sæsonen. Sammen med sølvmedaljen fulgte en check på 3.600$

Se SOY resultatet.


Se finalen HER.

DANMARKSMESTER 2018

På hjemmebane i Nykøbing F. skød jeg om Danmarksmesterskabet for senior. I weekenden den 11.-12. august 2018 var jeg klar til at udskifte min sølvmedalje fra 2017 med en af guld og det lykkes!

Mesterskabet startede med kvalifikationsskydning, som gik rigtig godt for mig. Efter 72 pile lød resultatet på 708 point og en sikker 1. plads foran Simon Olsen og Martin Damsbo med 699 point.

I klubben har vi ikke noget hold, så jeg skulle kun skude finaler søndag. Jeg startede i 1/8 dels finalen imod Martin Nielsen fra Randers. Jeg vandt med 148-143. Kvartfinalen vandt jeg med 146-140 over Stig Andersen fra Odense. Semifinalen var imod Christoffer Berg fra Lyngby, som endte med en sejr på 146-143. Guldfinalen blev en spændende en af slagsen. Martin Damsbo og jeg skulle dele sølv og guldmedaljerne. Vi fulgtes ad, men det var mig der endte på toppen af podiet:

 

Se kvalifikation resultat.  Se finale resultat.   

 

Se finalen HER.

Vinder af Pro Archery Series i Belgien

Efter DM på skive er det tilbage til skoven for at skyde felt. Jeg var i Belgien den 18.-19. aug. 2018 for at skyde Pro Archery Series.

Ved sidste Pro Archery Series stævne i Luxembourg blev jeg nr. 2 efter hollænderen Mike Schloesser, men denne gang byttede vi plads på præmieskammelen.

Efter lørdagens 24 opsatte skydeskiver i skoven, var jeg nr. 1, men kun et enkelt point foran netop Mike Schloesser. Søndag blev der skudt efter 20 mål og selv om vi lå meget tæt i toppen, med kun få point imellem os førte jeg under hele søndagens skydning og endte som vinder med 770 point imod Mike der opnåede 668 point.


Pro Archery Series består af 4 felt

stævner. Alle bliver inviteret til at

skyde stævnerne, så derfor

deltager mange dygtige felt skytter,

men at jeg og Mike blander os i

toppen var forventeligt, da vi er

henholdsvis nr. 1 og nr. 2 på

verdensranglisten!


Weekendens samlede

præmiesum 3.900Euro


Se resultaterne.

Jeg må sige det med det samme, det blev ikke mit EM!

I 2016 vandt jeg EM, men i år gik det bestemt ikke min vej. I Legnica, Polen i dagene fra den 27. aug til 1. sept. 2018. var jeg klar til at give den gas, men i kvalifikationen kørte det ikke for mig. Alt for mange pile ramte ikke i 10eren, så jeg endte på en 18. plads med 697 point. Det er selvfølgelig ikke nogen katastrofe, men møg irreterende. Resultatet betød også at jeg ikke skulle skyde mix-hold finaler.

Min første finale var 1/24 dels finalen hvor jeg mødte Victor Tejero Canalejas fra Spanien. Jeg var igen godt skydende og vandt sikkert med 148-144 point. I 1/16 dels finalen var det så Mikko Juutilainen fra Finalnd og igen skød jeg også godt, med kun to 9er, men når Mikko også gør det samme, så skulle matchen afgøres på shoot off, én pil nærmest midten. Jeg skød en 9er og Mikko en 10er og jeg var ude.

Samlet blev jeg nr. 17.

Med holdet blev det ikke meget bedre, for selv om vi vandt 1/8 dels finalen over Portugal med 237-230 point, så gik vi helt ned i kvartfinalen. Matchen var imod England og det kørte slet ikke for os, så vi tabte med 234-230 point og blev samlet nr. 8.

 

 

Se kvalifikations

resultatet.

 

Se finale

resultatet.

 

Se hold finale

resultatet.

World Cup sæsonfinale 2018.

Årets største finale, som kun var anden gang jeg skød i World Archery sammenhæng, er World Cup sæsonfinalen i Samsun, Tyrket.

Lørdag den 29. sept. 2018 var jeg klar på skydelinjen, men det blev en finale jeg jeg meget hurtig vil forsøge at glemme!

Finalens 15 pile blev et sandt mareridt for mig. Det blev ikke Demir Elmaagacli fra Tyrkiet som blev min modstander, men der imod min psyke. Jeg fik det vi i buesporten kalder pletskræk og så går alt galt. Jeg tabte matchen med 146-134 point og hvad der går galt kan i sådan en situation er der en artikel om HER.

Jeg skal nok komme stærkt tilbage, for ligesom andre topskytter der har prøvet det samme, så er de også kommet tilbage på toppen.


Se resultaterne.

Se finalen på You Tube HER.

Vinder af 5to Torneo de Calaveras

Stævnet i Mexico "Torneo De Calaveras" i Aguascalientes den 26.-28. okt. 2018, er et stort  18m indendørsstævne, som jeg nyder at deltage i. Igen i år kom jeg øverst på præmieskammelen, men da det er sæsonens første stævne er de fleste skytter meget spændte på hvordan det kommer til at gå. Jeg skød ikke nogen prangende kvalifikation på 589 point, men finalerne flaskede sig godt, hvor bl.a. skød max. 150 point i kvartfinalen. Efter at have vundet 3 finaler stod jeg i guldfinalen imod José Elizondo fra Mexico. Jeg vandt matchen med 148-144 point og en check på 1.300$

Se kvalifikations resultatet.       Se finale resultaterne.

Vinder af indendørs stævne i byen Puebla, Mexico.


Efter et længere træningsophold i Mexico City, fandt jeg tid til at deltage i et lokalt stævne i Puebla, et par timers kørsel fra Mexico City, inden jeg vender tilbage til Europa for at skyde Kings of Archery og World Cup i Luxembourg og Rom.

Jeg skød en god kvalifikation som jeg vandt, med en scorer på 592 point (max 600). Resultatet på 592 point betyder også at jeg har klaret kravet, som Bueskydning Danmark har sat, for at kunne blive udtaget til indendørs EM i Tyrkiet til februar!

Jeg fortsatte med den gode og stabile skydning i finalerne hvor max. er 150 point. I kvartfinalen skød jeg 147 point og vandt, i semifinalen lidt bedre med 149 point, men i guldfinalen toppede jeg med maximum 150 point, så alt tyder på at jeg har fået indstillet mine buer til indendørsskydning.

I weekenden den 17.-18. nov. 2018 er jeg retur til Holland, hvor der skydes Kings of Archery i Eindhoven.

 

Se resultet HER.

 

Se konkurrencen LIVESTREAM.

Sammen med hele 378 konkurrenter fra det meste af verden, skød jeg 60 pile lørdag og her gælder det ikke om den højeste scorer, men der imod om at skyde fuldt hus. Jeg skød fuldt hus, ligesom 17 andre skytter også gjorde.

Søndag blev der skudt 30 pile og her skød jeg også fuldt hus, men nu var der kun 10 tilbage og vi var klar til finalen. Med i finalen var også en ekstra skytte der havde vundet "Jokeren", blandt de 369 skytter.

Med 11 skytter på skydelinjen, blev der skudt 3 pile pr. runde og igen skulle vi skyde fuldt hus for at gå videre. Jeg "overlevede" både 1. og 2. runde, men i 3. runde skød han en enkelt 9er, hvilket 6 andre skytter også havde gjort, og vi var ude. Samlet blev jeg noteret på en delt 5. plads.

SØLV medalje ved World Cup i Luxembourg.

Stævnet i Luxembourg er blevet til et World Cup stævne og jeg var naturligvis klar på skydelinjen, i weekenden den 24.-25. nov. 2018.

Ved denne første afdeling af World Cup serien indledte jeg lørdag, med en kvalifikation på 594 point som rakte til en 6. plads. Kun de 32 bedste, ud af 109 herrer compound skytter, gik videre til finalerne. Allerede lørdag eftermiddag blev der skudt 1/16 dels finaler, hvor jeg var oppe imod Gilles Seywert fra Luxembourg, en match jeg vandt sikkert med 148-146 point (max 150).

Søndag fortsatte jeg den gode og stabile skydning, hvor modstanderen i 1/8 dels finalen var Mario Vavro fra Kroatien. Vi skød begge fuldt hus, så matchen blev afgjort på Shoot Off, én pil nærmest midten. Igen skød vi det samme, en 9er men min pil var tættest midten.

I kvartfinalen mødte jeg Mike Schloesser fra Holland, så det blev en match mellem verdensranglistens nr. 1 og 2. At det var verdens to bedst skytter kunne ses af resultatet, for vi skød kun en enkelt 9er hver, så også her skulle der skydes Shoot Off efter resultatet 149-149. Vi skød en 10er hver men igen var min pil tættest midten.

I semifinalen ventede der igen en hollænder, Peter Elzinga. Vi fulgtes ad indtil de sidste 3 pile hvor Peter skød tre 9er og jeg kun en, så sejren blev på 148-146 point.

Guld og sølv medaljerne skulle fordeles mellem Domagoj Buden fra Kroatien og mig. Det blev en meget spændende match hvor intet var afgjort før den sidste pil. Domagoj førte længe, men jeg gav ikke op og matchen endte uafgjort 147-147. Endnu en gang skulle en meget vigtig match afgøres på Shoot Off, men 3. gang var ikke lykkens gang for mig, min pil var en smule længere væk fra midten en kroatens, så det blev til en sølvmedalje.

 

Se kvalifikations resultatet. Se finale resultatet.

Tryk på billedet og se guldfinalen

fra 50:10.

 

Se shoot off i 1/8 dels finalen.

 

Se hele kvartfinalen.

Nr. 4 ved PSE Midwest Open!

Jeg var på forlænget weekend i USA den 8.-9. dec. 2018, for at skyde PSE Midwest Open i Peoria, USA.

Med 48 skytter i klassen herre compound, skød jeg med som eneste ikke amerikaner, med en førsteplads stævnet i 2017, så det var med stor forventning jeg startede lørdag med at skyde de først 60 pile.

Ved denne form for stævner gælder det om at skyde fuldt hus om lørdagen, hvor centrum har en diamester på 4 cm. og det var der 12 skytter der gjorde med 360 point.

Så blev konkurrencen sværere idet der om søndag blev skudt 30 pile, men nu imod et center på 2 cm. og vinderen blev den skytte der skød færrest uden for centrum.

Jeg skød meget stabilt og alt tydede på at jeg igen ville genvinde titlen, indtil aller sidste pil. Her kunne jeg sikre mig guldmedaljen blot ved at skyde max, men jeg fik skudt det dårligste skud på hele weekenden, så jeg skød 3 point under max og måtte nøjes med at skulle skyde omskydning om 3. pladsen. Denne match blev tæt, men desværre med mig som taber, så jeg kunne rejse hjem med en, trods alt, flot 4. plads.

 

Se alle resultaterne HER.

Vinder af aftenstævne i Taastrup tirsdag den 11. dec. 2018. Det var et hyggeligt stævne hvor jeg skød rigtig mange gode skud og det var da også kun 6 pile, der ikke sad i 10eren.

Samlet skød jeg 594 point 4 point mere end Martin Damsbo.

 

Se alle resultaterne.

Jeg fløj til Rom for at skyde årets sidste stævne lør./søndag den 15.-16. dec. 2018 som var World Cup 3. 

Se kvalifikations resultatet

 

Se finale resultatet

Lørdag skød jeg en kvalifikationsrunde på 595 point hvilket gav mig en delt 4. plads og min højeste scorer i denne sæson. Kvalifikationen blev vundet med 598 point, så det var meget tæt bland skytterne i toppen.

Vi lagde ud med 1/16 dels finalen søndag formiddag og her var jeg oppe imod Andrea Falcinelli fra Italien, en match jeg vandt sikkert med 148-144 point.

1/8 dels finalen var imod Pierre-Julien Deloche fra Frankrig. Vi fulgtes af hele matchen igennem, hvilket betød at den endte lige 148-148. Finalen skulle afgøres på shoot off, én pil nærmest midten og her var jeg mest sikker på hånden. En 10 til mig og en 9 til franskmanden. 

I kvartfinalen ventede Braden Gellenthien fra USA, som er en skytte jeg har mødt mange gange og derfor både tabt til og vundet over. Igen blev det en meget spændende match hvor jeg bl.a. var foran med et point, men da alle 15 pile var skudt stod vi lige 147-147 point. I shoot off var jeg desværre ikke lige så sikker som matchen før. Denne gang skød jeg en 9er og amerikaneren, der senere stod i guldfinalen, en 10er og jeg var ude.

Samlet blev jeg noteret som nr. 7.