2011

Årets idrætstalent på Lolland-Falster 2011. Den største pris til en idrætsmand på Lolland-Falster er Nordea og Folketidendes talentpris og hvert år er der stor opmærksomhed om, hvem dommerkomiteen vælger.

Med mit verdensmesterskab som udgangspunkt valgte de mig til at modtage prisen og en check på 15.000,- kr.! Utroligt dejligt at blive anerkendt for de mange træningstimer jeg året igennem bruger. Selve prisen får jeg overrækt, når jeg bliver hyldet ved en fest den 20. januar.

TAK til alle dem der indstillede mig til prisen.

Folketidende skrev (forsiden)          

Stor artikel i Folketidende.

 


Torsdag den 8. december 2011blev jeg noget overrasket! Vi var tre skytter fra klubben, Christopher, Tom og jeg der skulle på Rådhuset for at blive hædret for vores medaljer ved div. mesterskaber, men hvad jeg ikke viste var at jeg også skulle modtage prisen for "Årets Idrætspræstation" i Guldborgsund Kommune. Jeg modtog diplom, vandre-pokal og en check på 5000,- kr. for et forrygende år, med VM-guld som det største. Fedt at mange ligger mærke til mine resultater og at blive belønnet og hædret for mine præstationer, efter et utal af træningstimer.

Pressen skrev.

Søndag den 30. oktober 2011 var der stævne i Taastrup. "Buernes By" stævne for ungdom. Alle compound 18 meter var slået sammen. Efter indledende 60 pile var mit resultat 567 point, 20 point mindre end jeg skal skyde sidst på indesæsonen, så der er noget at træne på. Jeg blev nr. 7 indledende, men efter at have slået Sofie, Rönnow og Claus (på shoot off) tabte jeg guldfinalen til Sarah.

Se mine resultater.   

Holdlederens rejsebrev.  

Pressen skrev.

Lørdag den 22. og søndag den 23. oktober 2011 

blev en rigtig god weekende! Det var 4. gang jeg deltog i Face2Face i Holland og jeg har vundet sølv to gange, men denne gang skulle det være...

De første matchpoint jeg satte til, var i guldfinalen, som jeg vandt med 4-2 og endelig kunne jeg tage bussen hjem, med en guldmedalje om halsen. Fedt at starte den nye indesæson med så overbevisende skydning, bl.a. med personlig rekord på 119 point, så det er bare med at gå til den i træningslokalet.

TAK til Nykøbing F. Bueskyttelaug for gaven jeg har fået efter mit verdensmesterskab. Min klub har givet mig turen til Junior F2F i Holland, så nu skal indendørstræningen speedes op.....

Lørdag den 10. september 2011 afholdte min klub DM i 3D skydning. Selv om det er længe siden jeg har skudt en jagtrunde, så skulle jeg naturligvis deltage her på "hjemmebane." Det gik rigtigt godt og jeg blev ny Danmarksmester i FITA kadet klassen. Jeg skød 224 og nr. 2 skød 171 point.

Se alle individuelle resultater.

Pressen skrev.

Verdensmester!!

Matchen i tal:

29-26  29-26

29-27  58-53

29-30  87-83

29-28  116-111

29-27  145-138

Bronzemedalje til:

Søndag den 28. august 2011 var jeg klar på stadion til at kæmpe for guldmedaljen. Med Torben bag mig og med et dansk hæppekor på lægterne gik alt som ønsket:

Jeg vandt guld med 145-138 point!!

Se hele guldfinalen fra Archery TV HER.

En fantastisk uge og det kan være svært at fremhæve noget frem for andet. Alt hvad jeg har kunne drømme om er lykkes. Indledende skydning blev jeg nr. 5 med 689 point og der var ikke meget sprædning blandt toppen. Min skydning er blevet bedre for hver dag, hvor jeg både vandt bronzemedalje i mix og hold. Under vejs med holdet satte vi ny Europa- og Verdensrekord med 231 point. Indledende var jeg meget stærk skydende, hvor jeg i finalerne skød 148 point hele tre gange, hvilket er ny Europarekord. Derfor var jeg meget spændt på, og mega nervøs for, hvordan finalen ville gå. Min modstander fra Belgien lagde dårligt ud og jeg fortsatte med stabil skydning. Efter 15 pile kunne jeg række armene og buen i vejret, som ny verdensmester.

Mix-hold: Sarah og jeg.

Hold:   Simon, jeg og Peter.

Tre medaljer ved VM!!

Holdlederens rejsebrev.

Se alle resultaterne. Jeg skyder i klassen: Compound Cadet Men.

Folketidende skrev.    Sydfalster Nyt skrev.

Lørdag den 7. august 2011 var der danmarksmesterskaber for senior i Aarhus. Point niveauet var generelt ikke så højt pga en del blæst og jeg skød da også kun 679 point, hvilket gav mig en 7. plads indledende. Jeg vandt over Nicklas i 1/8 dels finalen men tabte så til Patrick, der senere blev DM-mester. Samlet blev jeg nr. 7 og skulle derfor ikke skyde finale om søndagen.

Se alle resultaterne.

Lørdag den 20. august 2011 kl. 20.00 bliver jeg hentet på Nykøbing F. station og så er det afsted til VM i Polen. Jeg har trænet meget så nu bliver det spændende hvor langt jeg kan komme individuelt og for hold.

Danmarksmesterskaber for FITA kadet, som er min klasse, kan jeg ikke deltage i da mesterskabet ligger i den weekend hvor vi tager til VM i Polen. Jeg forsøger mig derimod ved seniorernes DM i Aarhus.

Søndag den 7. august 2011 deltog jeg i Danage Cup i Middelfart. Rigtig god skydning og rigtig optakt til VM i Polen om 14 dage! Indledende blev jeg nr. 2, med samme point som nr. 1 Torben Johannesen, 680 point på 70 meter. I finalerne tabte jeg kvartfinalen til Nicklas, men vandt så over Peter Sigil i kampen om 5. pladsen.

Se alle indledende resultater.        Pressen skrev.

Turen går til VM i Polen!

For to år siden deltog jeg i mit første internationale stævne med landsholdet i Legnica, Polen. Dengang var det et Junior Cup. Nu vender jeg tilbage sammen med det danske landshold, for at deltage i Verdensmesterskabet, samme sted. Vi rejser lørdag den 20. august.

Fredag den 22. juli:

Guldmedalje mix-hold!!!

Finaledag for hold. Sammen med Peter og Simon skød vi os frem til semifinalen, som vi desværre tabte. Bedre gik det ikke i bronzekampen, som vi også tabte og blev derfor nr. 4. Sarah og jeg var samlet nr. 1 og denne førsteplads forsvarede vi, ved at vinde 152-145 over Italien i guldkampen og guldmedaljen var hjemme! Undervejs satte vi også ny Europarekord med 153 point.

Junior Cup på Cypern:

Torsdag den 21. juli:

Bronzemedalje individuelt!!!

Efter nogle nærvepirende kampe endte jeg med at vinde bronze.

Onsdag den 20. juli:

Nr. 2 indledende med 696 point, ét point efter nr. 1. Resultatet er samtidig ny Danmarksrekord både for FITA kadet og FITA junior. Skal skyde mix-finaler sammen med Sarah og hold med Simon og Peter, fredag den 22. juli.

Se alle resultaterne.

Se individuelle resultater.

Se finale resultater.

Se hold finaler.

Se mix-hold finaler

Søndag den 17. juli 2011 var der et indslag i TV2 Øst i nyhederne kl. 19.30, om mig og om hvorfor en ung mand gider træne så meget. Billedet er fra optagelserne, som var spændende at være med til.

Se indslaget HER.

Individuel verdensrekord, igen!

Inden Nordisk mesterskab kunne man lave verdensrekord på 60 meter, men efter min henvendelse for at få godkendt min rekord, er det nu ændret til at rekorden er udgået, da compound jo nu skyder 50 meter. Det ændre dog ikke på at jeg er stolt over at have slået en verdensrekord!

Min skydeseddel.

Lørdag den 2. og søndag den 3. juli 2011 var min bror Christopher og jeg til Nordisk Ungdoms Mesterskab i Gilleleje. Lørdagens kvalifikationsskydning gik helt fantastisk. 72 pile på 60 meter og et resultat på 703 point var ny Europa- og Verdensrekord og en førsteplads individuelt. Søndag var der finaler både individuelt og for hold. Individuelt vandt jeg både min kvart- og semifinalen og i guldfinalen var jeg i mod Peter Sigil. Efter 5-5 endte vi i shoot off, som jeg tabte. Øv, men sølvmedaljen var hjemme. Jeg var på landsholdet sammen med Sarah og Simon og vi var seedet ét. Vi endte i guldfinalen mod et andet dansk hold, som vi vandt over og guldmedaljen var i hus! Christopher gik hele vejen og blev Nordisk mester i junior langbue!

Pressen skrev før stævnet.

Se alle resultater.           

Pressen skrev.

Turen går til Cypern! Efter mange træningstimer og en hel del stævner, er det fedt når belønningen kommer i form af en udtagelse til Junior Cup 2 på Cypern sidst i juli.

Søndag den 17. juli 2011 kl 05.00 var vi klar i Københavns Lufthavn til at tage turen til Cypern. Vi ankom til Cypern efter planen og mandag er der træning samt officiel åbning af stævnet. Jeg skal først skyde på onsdag og jeg skyder i klassen "Compound Cadet Men"

Link til stævnet hjemmeside HER

Pressen skrev.

Lørdag den 18. og søndag den 19. juni 2011 skulle forårets størst opsatte stævne skydes. "Aarhus Archery Cup" havde jeg virkelig sat mig op til, ikke kun fordi der var store pengepræmier, men også fordi det var det sidste iagttagelsesstævne inden Junior Cup og VM. Det gik rigtigt godt! Jeg lagde flot ud, men gik lidt ned til sidst og endte indledende på en 6. plads. I finalerne slog jeg Jaochim, Mads og i semifinalen Darum, hvorefter jeg var klar til guldfinalen og kampen om enten 2400,- eller 4800,- kr. mod Damsbo. Selv ikke på min 16 års fødselsdag lykkes det at vinde over Damsbo, men sølv og 2400,- kr. var hjemme. I holdskydningen var jeg sammen med Damsbo og Patrick, vi var seedet et og vi skuffede ikke, selv om vi i guldfinalen var ude i shoot off, som vi vandt.

Se hele stævnets resultater.

Pressen skrev.

Individuel verdensrekord!

Min skydeseddel.     FITA rekord.     FITA diplom.

Søndag den 5. juni 2011 gik turen til Køge hvor der var Sjællands-mesterskab. Sjællandsmesterskabet var 72 pile på 50m. Jeg skød 695 point, hvilket var ny DK-rekord både i FITA kadet og FITA junior og naturlig også en sikker guldmedalje!Derefter skød de 16 bedste compoundskytter finale. Jeg vandt 1/8 finalen over Tanja, derefter vandt jeg over Sarah, men tabte så semifinalen til Simon. Om bronzemedaljen skød jeg mod Joachim og sikken et resultat: 146 point og ny verdensrekord! Det er min første individuelle Europa- Verdensrekord.

Se alle resultaterne fra SM.

Pressen skrev.

Fra 1. juni 2011 og et år frem har jeg lavet aftale med firmaet

raaco International A/S i Nykøbing F., hvor de støtter mig økonomisk. Stor tak til raaco, for at hjælpe mig økonomisk.

 

Søndag den 29. maj 2011 var jeg i Middelfart hvor der var indbudt til FITA stævne. I regn og blæst skulle årets 4. udendørsstævne afgøres og for 4. gang vandt jeg guld! Med 1383 point blev jeg en sikker vinder af compound klasse 1 og samtidig betyder resultatet at jeg for første gang rykker op i elite klassen. Klasseinddeling bliver ikke brugt meget, men vigtigt at være registreret i den rigtige klasse. 

Se alle resultaterne.                

Pressen skrev.

Ny sponsor!

Udtaget til landsholdet til Nordisk Ungdoms Mesterskab.

Se alle landsholdene her.

Søndag den 15. maj 2011 afholdte Taastrup "Maj Pokalen" Med hele tre nye personlige rekorder på 50m, 30m og fuld FITA, blev jeg vinder af FITA Kadet compound med 1388 point. Rigtig fedt at det allerede nu går så godt udendørs. Det var anden iagttagelsesstævne til Junior Cup og VM, så jeg vil arbejde videre på at komme med!

Se alle resultaterne.      

Pressen skrev.

Lørdag den 7. maj 2011 gik turen til Randers. Klubben havde inviteret til FITA stævne, så recurve skød en fuld FITA runde og vi, compound, 2x 36 pile med finaler. Pointniveauet var meget lavt p.g.a. en meget kraftig sidevind. Mit resultat blev 668 point, men en sikker vinder af FITA kadet rækken! De 16 bedste skød finaler og her gik jeg hele vejen til guldfinalen, som jeg desværre tabte til Henrik Rasmussen i shoot off (foto). På trods af de svære vindforhold skød jeg hele dagen meget stabilt og da stævnet var første iagtelsesstævne for Junior Cup og VM, kan jeg kun være rigtig godt tilfreds med dagen!

Se individuelle resultaterne.

Se finale resultaterne.

Pressen skrev.

Se alle resultaterne.

Pressen skrev.

Torsdag den 21. april 2011 holdt Køge årets første udendørsstævne, som var det første hvor compound skød 50m. på 80cm skiver. Jeg havde trænet meget på afstanden og det gav resultat. Jeg skød 689 point på 72 pile, som samtidig er ny dansk rekord og en sikker nr. et i FITA kadet klassen. I finalen nåede jeg til 1/4 finalen mod Henrik Rasmussen, som jeg tabte med ét point.

God start på udendørssæsonen!!

Onsdag den 13. april 2011 blev der afholdt klubmesterskab i Nykøbing F. Bueskyttelaug. For at alle kan skyde mod alle, har formanden udreget forskellige procenttillæg, hvor compound får 0%, recurve 5% og langbue 44% Resultatet blev at jeg for første gang blev klubmester og pokalen var hjemme.

Søndag den 10. april 2011 var jeg til Dansk Bueskytteforbund´s forbundsmøde. Interessant møde! Jeg deltog fordi jeg skulle hædres med "Dansk Bueskytteforbund´s og Danage of Scandinavia´s Ungdomspokal" Rolf Lind overrakte mig pokal og check på 5000,- kr. for mine flotte resultater i 2010. Pokalen er den fornemste hæder en ungdomsskytte kan få i dansk bueskydning, så jeg tillader mig at være rigtig stolt! Dejligt er det også at "toppen" i forbundet ligger mærke til og værdsætter resultaterne, som jo kun kommer ved hårdt arbejde på tæningsbanen. Min Træner og team-kammerat Martin Damsbo blev også hædret. Han fik tildelt DBSF´s jubilæumspokal.

Modtager af:

”Dansk Bueskytteforbund´s og Danage of Scandinavia´s Ungdomspokal”

Pressen skrev.

Så er det udendørs! 

Fra mandag den 7. marts er jeg startet på udendørsskydningen. Det er koldt men rigtigt fedt.

Søndag den 3. april var mine nye Carbon Express Nano Pro pile klar til indskydning.

Når først jeg får trimmet bue/pile, bliver det rigtig godt!! 

Se ALLE resultaterne.

Pressen skrev.

Lørdag den 5. og søndag den 6. marts 2011 var afslutningen på indesæsonen: Danmarksmesterskabet i Taastrup. Med min nye PSE bue skød jeg 575 point indledende, som gav mig en samlet 1. plads. I søndagens finaleskydning vandt jeg semifinalen 6-0 og skulle så møde Simon i finalen. Det er hverken første eller sidste gang vi skal mødes og denne gang var det det Simon der vandt 6-2. Ud over denne sølvmedalje ved DM, er jeg rigtig godt tilfreds med min indesæson og har derfor store forventninger, med min nye bue, til udendørs.

Ny bue, læs mere om den her.

Søndag den 20. februar 2011 skulle min nye bue stå sin prøve. Ugen før stævnet fik jeg tilsendt ny bue: PSE Dominator Pro Hybrid. Jeg skød med den i min vinterferie og følte at det var forsvarligt at skyde med den ved stævnet i Aarhus. Hold da op en bue, helt perfekt! Jeg skød 570 point, med en misser, og var klar til finalerne. Gik fra 1/16 dels finalen til semifinalen, som jeg tabte. Tabte desværre også kampen om 3. pladsen til Darum, men skidt med det, for jeg blev overbevist om, at jeg og min nye PSE bue kan nå meget langt!!

Søndag den 6. februar 2011 blev jeg Sjællandsmester i FITA kadet! 581 point og personlig rekord, gav mig guld ved SM i Hillerød. Ved efterfølgende skydning om Frederiksborg Pokalen, startede jeg som nr. 10. Vandt over Joachim i 1/8 delsfinalen. I kvart- og semifinalen måtte jeg ud i shoot off, mod først Damsbo og derefter mod Claus Frantzen og vandt begge! I guldfinalen tabte jeg 7-1 til Patrick. Fantastisk dag med rigtig god skydning.

Se alle resultaterne fra

Frederiksborgpokalen


Se alle resultaterne fra Sjællandsmesterskaberne. 

   

Pressen skrev.

Se alle resultaterne.

Lørdag den 22. januar 2011 gik turen til Arcus i Odense. Der var inviteret til Skt. Sebastians Cup (SSC). Alle skød i deres klasser, så jeg var oppe imod 22 skytter i kl. 1. Hjemme har jeg ekspermenteret med noget mere vægt på buen, hvilket ser ud til at hjælpe, for resultatet efter 60 pile blev ny personlig rekord på 579 point og vinder af kl. 1, for 3. gang i træk! De 16 bedste af alle skytter skød om SSC og her var jeg seedet 2. Jeg vandt min 1/8 delsfinale, men tabte så kvartfinalen til Kasper HC.

 

Se alle resultaterne.

Pressen skrev.

Lørdag den 15. januar 2011 deltog jeg i et seminar med "en af verdens bedste compound-bueskytter" Dietmar Trillus fra Canada. Han er tidligere verdensmester og world cup vinder, så der var masser af gode råd fra ham. Vi skulle have spørgsmål med hjemme fra og så var det bare at spørge løs, men ikke nok med det, så deltog han også hele søndagen hvor jeg var i Taastrup til bruttohold træning for compound ungdom. Damsbo, Dietmar og Torben gav den hele armen, så det var 6 timer med meget skydning og gode råd. Dietmar Trillus er iøvrigt ansat hos min pilesponsor Carbon Express, så det var fedt at få snakket med ham.

Se alle resultaterne.

Søndag den 9. januar 2011 blev der skudt om Nytårspokalen i Taastrup. Godt stævne, gode skud men for få point! Jeg skød 571 point og blev nr. 19 ud af 48 herre compound skytter. Jeg skulle derfor ikke skyde finaler. Jeg arbejder fortsat med mine skud og så skal pointene nok komme.